Ximo Puig valora l’aposta de la Unió Musical de Llíria per “la igualtat, l’educació i la innovació”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat l’aposta de la Unió Musical de Llíria per “la igualtat, l’educació i la innovació”, durant la inauguració del Centre d’Innovació Musical de Llíria.

Durant la seva intervenció, Ximo Puig ha assegurat que aquesta aposta ha convertit la societat musical edetana a la més paritària de la Comunitat Valenciana i la primera amb una dona com a presidenta en la història musical de la ciutat. Així mateix, ha destacat que també s’ha situat com a única entitat valenciana a disposar d’un dels deu centres integrats d’ensenyaments musicals que hi ha a Espanya, i un exemple a seguir en l’ús de les noves tecnologies en l’educació musical.

El cap del Consell ha destacat que la Comunitat Valenciana és una “terra de música” i la ciutat de Llíria una de les seves “capitals”. En aquest sentit, ha explicat que la Comunitat compta amb més societats musicals que municipis, en concret 550, i s’ha referit a la tradició musical de la capital del Camp de Túria, situada entre les ciutats europees amb més músics per habitant.

De la mateixa manera, ha assegurat que actualment més de 1.400 edetans es dediquen professionalment a la música fora d’Espanya, fet que sumat als nombrosos premis i al gran prestigi de les dues entitats musicals d’aquesta ciutat li han fet mereixedora del reconeixement com a Ciutat Creativa de la Música per part de la Unesco, únicament compartit a Espanya per Sevilla.

A més, ha assenyalat que la Unió ha contribuït a la “socialització ia la democratització de la cultura” i ha qualificat l’entitat musical de “constructors de la identitat i la cohesió” de Llíria a través de “la formació, el respecte, la inclusió , la convivència i la igualtat”.

El president de la Generalitat també ha visitat la seu de la Banda Primitiva de Llíria amb motiu de la celebració del seu bicentenari, efemèride ocorreguda el 2019 però que no es va poder celebrar a causa de la pandèmia de COVID-19.

La banda primitiva constitueix la banda civil més antiga d’Espanya i un referent internacional de la música de banda. Fundada el 1819 pel franciscà fra Pare Antoni, al llarg de la seva història ha aconseguit innombrables premis internacionals i és l’única banda que ha aconseguit conquerir el primer premi del Certamen Internacional de Bandes de Música de València en tres segles diferents.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: