Ximo Puig trasllada el seu suport al sector del calçat davant el conflicte per la possible pujada d’aranzels dels EUA i planteja que pugui rebre ajudes de el Pla Resistir Plus

El president ha traslladat el seu suport a al sector de l’calçat davant el conflicte generat per la possible pujada d’aranzels anunciada pels EUA i s’ha mostrat a favor que pugui rebre ajudes de el Pla Resistir Plus.

Així ho ha expressat després de mantenir una reunió amb representants de la Federació d’Indústries de l’Calçat Espanyol (FICE) i de l’Associació Espanyola de Components de l’Calçat (AEC), així com amb els alcaldes d’Elx, Carlos González, i Elda, Rubén Alfaro . A la trobada també hi ha assistit el conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

El president ha subratllat que la Generalitat està “absolutament alineada amb la defensa el calçat en una situació crítica com la que s’està vivint en aquests moments” i ha assenyalat que treballarà per buscar una sortida a l’conflicte dels aranzels, “que pot tenir conseqüències molt negatives per a la Comunitat Valenciana “.

En aquest sentit, s’ha mostrat a favor d’establir un “diàleg clar” en el marc de l’OCDE per a resoldre el problema i ha indicat que “certament cal una imposició en l’àmbit de les tecnològiques, però hem de preservar la nostra aliança comercial amb els Estats Units “.

A més, s’ha mostrat favorable a sol·licitar a Govern que el calçat pugui accedir a les ajudes directes de el Pla Resistir Plus, que es finançarà amb 650 milions d’el Govern central i el conveni es tancarà aquesta setmana. “Si el Govern ens ho permet, per descomptat el sector va a ser inclòs tant en els ajuts de Govern com en les possibles ajudes complementàries”, ha garantit el cap de Consell.

El president ha destacat, així mateix, la solidesa de el sector a la Comunitat Valenciana, com a primera comunitat productora i exportadora de calçat a Espanya, i ha recordat que el seu volum de producció representa pràcticament la meitat del conjunt espanyol.

En concret, el nombre d’empreses valencianes dedicades a el sector de l’calçat i el cuir ascendeix a prop de 2.600, que donen feina a unes 19.600 persones. Aquestes xifres suposen que més de la meitat de les firmes d’aquest sector a Espanya operen a la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: