Ximo Puig trasllada als municipis de més de 50.000 habitants el pla de vacunació generalitzada contra la COVID-19

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dissabte una reunió de treball per videoconferència amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis de més de 50.000 habitants de la Comunitat Valenciana i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro , a la qual també han assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el secretari autonòmic de Promoció Institucional i Cohesió Territorial, Alfred Boix.

En la trobada, Ximo Puig ha agraït l’esforç realitzat per aquestes poblacions durant els últims caps de setmana en el seguiment de les mesures addicionals de restricció de la mobilitat. “Aquest esforç ha salvat moltes vides, i ha alleugerit la pressió hospitalària de manera decisiva”, ha afegit.

A més, el president de la Generalitat i la consellera de Sanitat han traslladat als alcaldes i les alcaldesses el Pla de Vacunació Massiva dissenyat pel Consell, en el qual es defineixen els espais i el procés d’immunització.

El pla de vacunació s’ha elaborat a partir d’un escenari que preveu administrar a partir d’abril 400.000 dosis setmanals, una xifra que finalment s’ha d’ajustar als subministraments definitius. Es vacunarà a 161 municipis.

Per desenvolupar aquesta immunització a gran escala, es definiran tres modalitats de vacunació en funció de l’tipus de municipi:

– Menors de 10.000 habitants: en zones annexes als centres de salut i espais municipals.

– Fins a 50.000 habitants: en locals municipals.

– Grans ciutats (València, Castelló de la Plana, Elx i Alacant): hospitals de campanya, grans espais (Ciutat dels Arts i els Ciències, a València; Ciutat de la Llum, a Alacant; IFA, a Elx, i Palau de Congressos, a Castelló) i centres sanitaris.

Tots aquests centres tindran tres espais diferenciats de triatge i registre, vacunació, i postvacunació per esperar un mínim de 15 minuts abans de sortir del recinte.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: