Ximo Puig situa el Port de Castelló com “un actiu potent” per a la indústria ceràmica i citrícola i com a “revulsiu” de el sector industrial

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Comunitat Valenciana necessita a el Port de Castelló “perquè sigui un actiu potent per a la nostra indústria ceràmica i citrícola” i es configuri com un “revulsiu” de el sector industrial.

Ximo Puig, que ha assistit a la presa de possessió de el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafael Simó, ha indicat que un país sense indústria “no pot ser un país avançat” i, en aquest sentit ha argumentat que des del Consell es estan realitzant “tots els processos de reindustrialització per aconseguir la recuperació de la Comunitat Valenciana”.

A l’acte han assistit també l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, i el president de Ports de l’Estat, Francisco Toledo.

El màxim responsable de l’executiu autonòmic ha lloat el paper de l’Estat “en la revitalització de l’economia”. “És el moment, ha continuat, en què l’Estat ha de tirar cap endavant” amb l’objectiu de propiciar l’activitat i recuperació dels diversos sectors econòmics.

“Ara és el temps de la cosa pública, de jerarquitzar bé i d’encertar bé perquè van a ser milers els recursos que s’han de posar des dels fons públics per dinamitzar i reactivar l’economia”, ha afegit Puig.

El president ha recordat durant la seva intervenció que Espanya “va a tenir 140.000 milions en els propers anys per reactivar l’economia, modernitzar el país i per posar totes les comunitats autònomes en aquesta transició ecològica, digitalització i capacitat de mantenir l’estat de benestar”.

En aquest sentit, ha subratllat que l’Agenda 2030 de la nostra comunitat “està molt vinculada als principis que orienten el pla de recuperació europeu: sostenibilitat, digitalització i resiliència”.

paper dinamitzador

El Port de Castelló s’ha convertit en una porta a el món d’algunes de les indústries més importants de l’economia valenciana, com la ceràmica o la química.

Així, s’ha convertit en el novè port amb més trànsit d’Espanya, amb prop de 21 milions de tones el 2019, així com el setè en tràfic de granels amb prop de 18 milions de tones el 2019, i el setè també en transport de contenidors amb més de 200.000 TEU ‘s.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: