Ximo Puig reivindica una “reforma fiscal urgent” que permeti aplicar una fiscalitat progressiva per “assegurar l’estat de benestar”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat, en l’acte de cloenda de l’43 Congrés Confederal de la UGT, una “reforma fiscal urgent” que permeti aplicar una fiscalitat progressiva per “assegurar l’estat de benestar”.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció en la tercera i última jornada de congrés nacional de l’organització sindical, en què també han participat la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

En el transcurs de l’acte, el president també ha advocat per “adaptar les normes que restringeixen la despesa, el dèficit o el deute a la realitat”, a més de mantenir els fons de recuperació o el suport de el Banc Central Europeu fins assegurar “una recuperació vigorosa “.

Puig ha assegurat que aquestes mesures permetran garantir la “igualtat d’oportunitats” en el que serà una dècada “decisiva” i a el mateix temps “d’oportunitats”, caracteritzada per “canvis profunds en la forma de produir i de consumir als quals no cal témer “.

El president ha explicat que cada revolució tecnològica des de fa tres segles ha comportat més ocupació i riquesa i menys hores de treball, pel que ha considerat com una obligació “impulsar una transició digital i ecològica que sigui justa amb els treballadors”.

Així mateix ha assenyalat que en aquesta transició, cal establir calendaris realistes i adaptats a la situació de cada sector implicat, com el de la ceràmica o l’automòbil, “sense maximalismes inversemblants, sense que la teoria forci el motlle de la realitat”, i ha apostat per un nou model innovador en el qual el sector públic sigui “més potent”, augmenti la seva cooperació amb el sector privat, i fomenti la participació de la ciutadania en l’economia.

Referència a Europa

En el transcurs de l’acte, Ximo Puig ha agraït la decisió de celebrar el congrés confederal d’UGT a València, com a mostra que cal “superar vells centralismes i la fronterización que volen alguns” i ha assegurat que és l’única manera d’entendre ” l’Espanya real, policèntrica, diversa i plural “.

El cap de l’Consell s’ha mostrat convençut que la Comunitat Valenciana pot “aportar alguna cosa molt valuós en aquest període crucial” ja que ha demostrat la “coresponsabilitat” d’un poble que ha sabut afrontar la difícil situació “unit i amb diàleg social”, així com amb “serenitat davant de l’soroll, gestió davant el despropòsit, i acords davant de la confrontació”.

En aquest sentit ha posat de manifest que, gràcies a les mesures adoptades en cada moment, la Comunitat Valenciana s’ha constituït en referència europea. En concret, el president ha destacat que la Comunitat Valenciana és la regió europea amb menor incidència acumulada per coronavirus, així com el territori d’Espanya que més diners ha aportat a la recuperació mitjançant el Pla Resistir, dotat de més de mil milions per ajudar a empreses, autònoms i treballadors a afrontar la reactivació.

Via valenciana enfront de l’individualisme

Durant la seva intervenció, el president s’ha referit a el canvi que ha suposat la pandèmia en tots els escenaris, tant en l’europeu, amb l’ambiciós paquet de recuperació econòmica i financera amb què Brussel·les ha respost, davant l’asfíxia econòmica aplicada davant la gran recessió fa una dècada; a Espanya, amb un robust escut social implementat pel Govern amb 40.000 milions en un any, enfront de la política de retallades i desmantellament públic entre 2011 i 2018; i entre comunitats autònomes, “amb un model valencià -la via valenciana- en el qual no es deixa ningú enrere, enfront de el model egoista i individualista d’algun govern autonòmic”.

Sobre aquest últim aspecte, el president ha mostrat la seva preocupació sobre l’individualisme extrem d’alguns governs i d’una part de la societat que “menysprea la vida pròpia i la vida de l’proïsme, i que parlen de llibertat”. Puig ha assegurat que la llibertat que propugnen no és possible “sense igualtat i sense justícia social”, i ha destacat la figura de tots els “ugetistes” que, al llarg dels 132 anys d’història de l’organització sindical, “han donat seva llibertat, i també la seva vida, per aquest afany de justícia social “.

Finalment, ha fet una defensa de l’ideal de la fraternitat, senyal d’identitat de el moviment sindical recolzada en la premissa que “els problemes de cada un són el problema de tots”, i ha animat a continuar amb el treball que els sindicats fan per “revertir tota mena de desigualtat”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: