Ximo Puig reivindica la necessitat d’enfortir l’autogovern i la legislació autonòmica mitjançant “el diàleg fèrtil” que caracteritza la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la necessitat d’enfortir l’autogovern i la legislació autonòmica mitjançant “la paraula serena i el diàleg fèrtil” que han caracteritzat tradicionalment la Comunitat Valenciana i que l’han convertit en un referent de “diàleg, acord i convivència”.

Així ho ha manifestat durant l’acte de celebració del XXV aniversari del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, institució a la qual ha fet una crida perquè contribueixi com a “dic de contenció” a “enfortir les institucions democràtiques”, cosa que ha considerat com el “repte col·lectiu d’aquest temps”.

El cap del Consell ha assegurat que després de crisi com la provocada per la pandèmia se sol generar desconfiança a les institucions, així com desigualtats, que estarien a l’origen dels populismes i la fractura social. Per això ha reclamat el suport de les institucions i de tots els demòcrates “per frenar aquesta deriva” perquè per sobre de les “legítimes diferències” ens uneix “la defensa de la democràcia, de la convivència i del progrés social”.

Durant la seva intervenció, Ximo Puig ha destacat que el paper del Consell Jurídic Consultiu ha estat decisiu per garantir la solidesa de “l’arquitectura normativa” de la Comunitat Valenciana, així com “per enfortir l’autogovern”. En aquest sentit, ha reivindicat “la seguretat jurídica, el control i la transparència” com a elements necessaris perquè la democràcia continuï propiciant l’avenç de les societats.

Alhora, ha manifestat que el Consell Jurídic Consultiu “abandera el millor esperit il·lustrat: la separació de poders, els límits a la concentració del poder i la garantia de pluralitat”, i ha assegurat que aquesta institució s’ha convertit en una “garantia dels drets de la ciutadania”, la naturalesa consultiva del qual “evita actituds dèspotes i aporta solidesa a cada acció política”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: