Ximo Puig reivindica el paper de la ciència per superar barreres i oferir “l’esperança d’un futur millor”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat el paper de la ciència per superar les barreres de la “tancada intel·lectual i ideològica” i oferir, al seu lloc, “l’esperança d’un futur millor”.

Així ho ha expressat durant la seua intervenció en l’acte de cessió al Museu de les Ciències de València d’objectes de l’astronauta i enginyer aeronàutic Pedro Duque, de qui ha destacat la seua trajectòria de “gegant” i la seua “generositat”.

El president ha assenyalat que “el més important de la ciència és la seva capacitat per superar fronteres”, i ha subratllat la importància de la tasca divulgativa que realitza el Museu de les Ciències per despertar la vocació científica a les persones més joves.

Aquest museu, ha subratllat, “vol ser un lloc de reivindicació dels valors de la Il·lustració vinculats a la ciència ia la raó i contra el fanatisme i les falses creences”, ha indicat Puig, que també ha remarcat el protagonisme del sector aerospacial a la consecució de grans avenços per a la investigació. “Sense ciència no hi ha futur, i una part important de la ciència és a l’espai”, ha dit.

Vestit d’astronauta i cadira de Pedro Duque

El president, acompanyat de Pedro Duque, ha recorregut l’exposició que acull el material cedit per l’astronata, que està allotjada a la tercera planta del Museu de les Ciències i permet apreciar en primera persona com és un vestit espacial, el tipus de seients que usen els i les astronautes en les seves missions i la posició que han de prendre en aquests viatges. En concret, a l’exposició es mostra el muntatge de la cadira i el vestit d’astronauta de Pedro Duque.

A més, també han visitat la representació ‘Misión Cervantes: anada i tornada a l’estació espacial’, que té com a objectiu principal donar a conèixer i posar en rellevància la contribució espanyola al sector espacial.

Pedro Duque va ser el primer astronauta espanyol a viatjar a l’espai. La seva primera missió espacial la va realitzar al transbordador espacial Discovery, entre octubre i novembre de 1998. Aquesta missió es va prolongar durant nou dies i durant aquesta es va encarregar de la supervisió del mòdul experimental de l’Agència Espacial Europea.

Els elements expositius són el vestit d’astronauta, model ‘Sokol’, i el recobriment del seient de la nau russa Soiuz TMA, pertanyent al viatge que Pedro Duque va realitzar a l’octubre del 2003 i en què va realitzar la tasca d’enginyer de vol i va visitar l’Estació Espacial Internacional durant 10 dies per a la realització de la Missió Cervantes.

A l’acte també hi ha assistit la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: