Ximo Puig insta la societat a fer un “exercici permanent de memòria” per evitar que es repeteixin fanatismes

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha instat la societat a fer un “exercici permanent de memòria” per recordar la “catàstrofe moral” que va suposar el terrorisme d’ETA i evitar que aquest tipus de fanatismes es tornin a repetir.

Així ho ha manifestat durant la seva visita al Centre Memorial de les Víctimes del Terrorisme a Vitòria-Gasteiz, amb què el president ha escenificat el posicionament de la Generalitat contra el terrorisme, a favor de la memòria i del record, així com del reconeixement a la dignitat de les víctimes.

Per al cap del Consell cal “aprendre de la història” per no repetir-la ja que, segons ha assenyalat, “el germen del fanatisme és un virus que exigeix ​​vacunes molt potents” que genera “violència i terrorisme” i del que ningú no està a excepte.

En aquest sentit, el president ha anunciat que la Generalitat promourà visites dʻestudiants valencians al centre memorial basc que té com a objectiu difondre els valors democràtics i ètics que encarnen les víctimes del terrorisme, construir la memòria col·lectiva de les víctimes i conscienciar la població per a la defensa de la llibertat i dels drets humans i contra el terrorisme.

Després de la visita al centre, en què també hi ha participat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, el president ha mantingut una trobada amb representants d’entitats associatives de víctimes del terrorisme com l’Associació Víctimes del Terrorisme de la CV- AVTCV, la Fundació Víctimes del Terrorisme, l’Associació de Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat Víctimes del Terrorisme; l’Associació 11-M Afectats del Terrorisme, i l’entitat Amics Fundación Broseta.

De la mateixa manera, hi han participat representants de l’Associació Riojana de Víctimes del Terrorisme-ARTV; l’Associació d’Ertzaines i Familiars Víctimes del Terrorisme, i la Fundació Fernando Buesa Blanco Fundazioa.

Aquest acte s?emmarca en les activitats programades amb motiu del Dia Europeu en Record a les Víctimes del Terrorisme, que se celebra cada 11 de març, així com amb la commemoració del trenta aniversari de l?assassinat del professor Manuel Broseta a mans d?ETA.

Així doncs, la Generalitat ha previst la presentació del projecte educatiu ‘Memòria i Prevenció del terrorisme’ dirigit als estudiants de la Comunitat Valenciana; la projecció del documental ‘Bajo el silencio’, dirigit per Iñaki Arteta, en un acte organitzat per la Fundació Manuel Broseta; o el concert ‘Veus per la Memòria’, en què es retrà homenatge a les víctimes del terrorisme.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: