Ximo Puig insta els homes a “fer un pas endavant” per superar la situació de desigualtat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha instat els homes a “fer un pas endavant” per superar la situació de “desigualtat profunda” entre homes i dones que encara existeix actualment.

Així ho ha manifestat durant la seva participació a la manifestació del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, que ha recorregut els carrers de València, en què ha estat acompanyat per la pràctica totalitat dels membres del Consell.

En la seva atenció als mitjans, el president s’ha referit a les desigualtats existents a la vida quotidiana, en el temps que es dedica a cura de les persones, o en l’àmbit salarial, per la qual cosa ha destacat la necessitat de superar aquesta situació . De la mateixa manera, ha valorat l’elevada participació de joves a la mobilització i ha mostrat la seva esperança d’aconseguir “un món més igualitari”.

A la manifestació també hi ha participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que ha explicat que el lema de la pancarta portada pels membres del Consell ‘Cuidar-se és feminista’ respon a la necessitat de reivindicar una distribució equitativa del temps .

En aquest sentit, Oltra ha assegurat que les dones dediquen més del doble del temps que els homes a cuidar els altres, per la qual cosa el temps no està distribuït equitativament. Per això ha insistit en la necessitat que la tasca de cuidar sigui compartida entre homes i dones “perquè puguem cuidar-nos també les dones”, ha manifestat.

Així mateix, han acudit a la mobilització el vicepresident segon i conseller dHabitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca; el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler; la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo; el conseller dEconomia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; la consellera dAgricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; i la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: