Ximo Puig i Luis Planas redoblen esforços per estendre el tractament en fred aconseguit per a les taronges a altres productes agroalimentaris

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, han destacat la disposició a seguir treballant per estendre el tractament en fred que s’ha aconseguit que la UE accepti per a les taronges importades de tercers països també es pugui aplicar a altres productes agroalimentaris.

Així ho han traslladat en roda de premsa després de la reunió que han mantingut tots dos al Palau de la Generalitat i en què s’han abordat qüestions com la situació del sector citrícola i les inversions contemplades al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per a la modernització de regadius.

El president ha destacat “l’èxit” de l’aplicació del tractament en fred a les taronges procedents de tercers països com Sud-àfrica i ha agraït al ministre la seva implicació personal en les negociacions al si de la UE per aconseguir instaurar aquest control fitosanitari.

El cap del Consell ha subratllat que la consecució d’aquesta mesura suposa un “pas endavant decisiu”, i un èxit “que semblava que mai no seria possible”, i ha defensat que, per a la Generalitat, és ara un objectiu estendre’l a altres productes agraris com les mandarines i els aranges.

83,6 milions per a modernització de regadius

El president també ha destacat la “gran oportunitat” que suposen per al sector agroalimentari els 83,6 milions d’euros que rebrà la Comunitat Valenciana per a la modernització de regadius dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i que es plasmarà en set actuacions fonamentals , amb una primera fase ja en marxa que contempla projectes per un import de 56 milions d’euros.

A aquestes inversions, s’hi afegeix el suport que el Ministeri d’Agricultura aporta al sector citrícola a la Comunitat Valenciana, amb ajudes per import de 24,2 milions d’euros que arribaran a 30.000 productors.

“Creiem profundament en el sector agroalimentari”, que ha demostrat ser “absolutament resilient”, ha manifestat Puig, que ha garantit que la Generalitat treballant, juntament amb el Govern central, per consolidar un sector de gran importància econòmica i social per a la Comunitat Valenciana i per al conjunt d´Espanya.

“Necessitem continuar en el procés de modernització de regadius” i continuar aplicant les polítiques d’eficiència en l’ús dels recursos hídrics, i “la posició de la Generalitat en aquest aspecte és clara, perquè no estem per la polèmica, per les guerres del aigua, i per batalles estèrils; estem per l’acord, per buscar punts de trobada, i sobretot per garantir aigua per sempre”, ha subratllat a més.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: