Ximo Puig estudia ampliar el tipus d’establiments on serà exigible el passaport COVID

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell està estudiant ampliar el tipus d’establiments on serà exigible el Passaport COVID.

Així ho ha assegurat durant la conferència col·loqui que ha ofert, organitzades per Fòrums Llevant-EMV, en què ha destacat que l’extensió de l’ús del certificat de vacunació serà abordada a la propera Mesa Interdepartamental

En el transcurs de la intervenció, el president ha explicat que actualment el Consell té tres objectius prioritaris: la protecció de la salut, la creació d’ocupació i l’ampliació de recursos econòmics per a la Comunitat Valenciana, procedents tant de fons europeus com d’un finançament autonòmica “justa”.

Respecte de la protecció de la salut, Ximo Puig ha insistit que cal “conviure amb la pandèmia” immunitzant-se amb la vacuna i fent ús de “mascareta, distància social, ventilació i sentit comú” i ha fet una crida a la responsabilitat durant la celebració de les properes festes nadalenques.

El cap del Consell ha destacat que actualment la població vacunada a la Comunitat Valenciana és del 93,3%, fet que ha qualificat com “l’èxit col·lectiu més gran en moltes dècades”, i ha explicat que es continuarà amb la vacunació dels menors, la immunització dels quals ha començat aquest mateix dimecres, així com amb el subministrament de la dosi de reforç “amb caràcter prioritari al personal essencial i vulnerable”, i “com més aviat millor” als més grans de 40 anys.

Així mateix, ha anunciat que el Programa Valencià de Recerca Vacunal de la Generalitat (ProVaVac) ha incorporat una nova línia de recerca sobre la COVID-19 Persistent, amb la qual cosa es pretén avaluar limpacte crònic en pacients que han superat la malaltia aguda i desplegar estratègies d’atenció que minimitzin aquest impacte a la població.

Pacte per la cohesió territorial i social

Durant la seva intervenció, Ximo Puig ha assegurat que els fons europeus de recuperació i el nou finançament autonòmic constitueixen dos àmbits “clau” per al 2022. En aquest sentit, ha ofert un gran acord per garantir la cohesió territorial i social, al qual estan “obligats tant govern d’Espanya com totes les comunitats autònomes i grups parlamentaris per aprovar el nou sistema de finançament autonòmic.

El president ha valorat que el document presentat pel Govern enfoca la reforma del sistema de finançament sobre la base de la població ajustada, tal com reivindica la Comunitat Valenciana, i ha reclamat que no hi hagi factors que desvirtuïn per complet l’assignació de recursos per el criteri de població ajustada; així com recursos addicionals per atendre amb suficiència les necessitats de l’estat del benestar valencià i de les polítiques de desenvolupament, a més que l’Estat assumeixi el deute valencià acumulat pel infrafinançament patit.

Ximo Puig ha insistit que la Comunitat Valenciana és el territori que més ha treballat per l'”Espanya de les Espanyes viable”, a través d’un finançament just, la desconcentració i la reivindicació de la diversitat, per la qual cosa s’ha mostrat disposat a “negociar des del rigor i amb predisposició a l’acord”, tot i que ha advertit que no acceptarà “una diferència de finançament per càpita que sigui inassumible com l’actual”.

Respecte dels fons europeus, ha avançat que la Generalitat està intensificant el treball amb els consorcis empresarials valencians per participar en el màxim nombre possible de grans projectes estratègics per a la recuperació i transformació (Perte).

Així mateix, s’ha referit a la distribució de fons europeus que es realitza a les diferents conferències sectorials, a través de les quals el 2021 la Comunitat Valenciana ha rebut 985 milions d’euros, i ha mostrat la seva esperança que el 2022 se superi aquesta quantitat .

Creació i dignificació de l’ocupació

Pel que fa a la creació d’ocupació, el president ha assegurat que la Comunitat Valenciana registrarà un “rècord històric de treballadors” el 2022 si la tendència de reducció de l’atur registrada durant els darrers set mesos es manté.

En concret, ha assenyalat que actualment hi ha una diferència de 2.700 treballadors respecte del rècord històric d’ocupació aconseguit durant la bombolla immobiliària, a què han contribuït els ERO, les ajudes del pla Resistir i l'”immens esforç” d’empreses, autònoms i treballadors .

Així mateix, ha destacat que en els últims sis anys i mig la Comunitat Valenciana lidera la creació d’ocupació relativa a Espanya amb un augment del 22,2%, fet que suposa 8 punts per sobre de la mitjana espanyola i 154 llocs de treball creats cada dia. .

Per acabar, el president ha advocat per dignificar l’ocupació, a través del respecte als drets laborals, així com garantint l’estabilitat i el diàleg social, i l’aposta per la reindustrialització a través de la innovació, la millora de l’eficiència de la despesa públic i de la col·laboració publicoprivada.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: