Ximo Puig és urgent accelerar el procés d’instal·lació d’energies renovables per consolidar el trànsit cap a una mobilitat sostenible

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha urgit a accelerar el procés d‟instal·lació d‟energies renovables a la Comunitat Valenciana per consolidar el trànsit cap a una mobilitat sostenible.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat al Palau de les Comunicacions a la clausura del fòrum ‘El nou paradigma de la mobilitat a la metròpolis i la indústria’, organitzat pel Confidencial.

El cap del Consell ha afirmat a més que la conversió de la Comunitat Valenciana en pol de mobilitat sostenible del sud d’Europa, consolidada per les decisions adoptades per empreses com Volkswagen o Ford, serà “el cor estratègic de l’economia valenciana per als propers 40 anys ”.

Puig ha advocat per avançar en la profunda transformació en marxa i ha remarcat que l’aposta per les renovables és un element fonamental a l’hora d’abordar la descarbonització.

Referent a això, ha indicat que s’estan tramitant actualment 452 projectes de renovables amb una potència de gairebé 7.000 megawatts, el triple del que aporta la xarxa actual, i s’ha mostrat partidari de caminar en aquesta direcció. Com ha indicat, la Comunitat Valenciana s’està erigint en un potent cluster de mobilitat sostenible, cosa que redundarà en una “gran demanda laboral i en el lideratge en la descarbonització”.

“Som al radar de les grans empreses de mobilitat”, ha assenyalat Puig, que ha recordat que el fet que Ford hagi triat Almussafes per electrificar els seus cotxes i que Volkswagen hagi escollit Parc Sagunt per produir les seves bateries reflecteixen la fortalesa d’aquest ‘cluster’ valencià, que compta també amb empreses potents com Baleària i Stadler que completen el teixit industrial de la nova mobilitat.

D’altra banda, ha assenyalat que la política de mobilitat que impulsa el Consell s’ha marcat com a objectiu la “cohesió social” per igualar en oportunitats, la “cohesió territorial” per eliminar les bretxes entre comarques i la descarbonització. Com a prova de lesforç realitzat en aquest àmbit, ha subratllat que “per cada euro invertit en infraestructures, la Generalitat destina 3 euros i mig a actuacions de mobilitat sostenible”.

Resposta “immediata”

Puig també ha indicat durant la seva intervenció que la Generalitat ha buscat, de manera pionera, donar una “resposta immediata” al context d’inflació i d’encariment del combustible i aportar a més a més una “visió transformadora” en la seva “aposta pel transport públic de qualitat” i no contaminant”.

S’ha referit en aquest sentit a l’abaratiment de tarifes implantat per la necessitat des de principis d’any i també a iniciativa posades en marxa com la gratuïtat dominical, i ha subratllat que tot plegat ha redundat en un increment de l’ús del transport, amb 10 milions de persones usuàries més que fa 7 anys.

Alhora, també ha al·ludit que la L10 de Metrovalència ja acumula 3 mesos 300.000 viatgers i viatgeres i que, en uns mesos, la Línia 9 del TRAM d’Alacant, que connectarà amb Benidorm i Dénia, ha rebut 150 milions d’inversió.

A l’acte, ha intervingut també la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, que ha defensat la importància de reforçar les sinergies entre administracions, empreses i el sector de la innovació dins aquest objectiu de convertir la Comunitat Valenciana al ‘cluster’ de l’electromobilitat del sud d’Europa.

Intermodalitat

“Des de la Generalitat estem transitant cap a una mobilitat sostenible més segura, més intel·ligent i més integradora, fet que suposa apostar per la intermodalitat”, ha afegit Torró, que ha assenyalat que “Suma ha suposat un important avenç per a l’Àrea Metropolitana de València, ja que ha permès integrar, per primer cop, amb la mateixa targeta i el mateix preu el transport de tota aquesta zona”.

“Això ha suposat una rebaixa de preus de fins a un 55%, a la qual també en aquests mesos se li suma un descompte addicional del 30% que ens permetrà avançar en descarbonització, fomentar el transport públic i ajudar a reduir despeses a les famílies”, ha detallat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: