Ximo Puig destaca que les oficines de resposta integral a l’emergència han tramitat fins ara expedients per atendre uns 200 afectats pels incendis de Bejís i la Vall d’Ebo

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que les oficines de resposta integral a l’emergència creades per agilitzar l’assistència als municipis afectats pels incendis forestals de Bejís i la Vall d’Ebo han tramitat des de la posada en marxa, fa 10 dies, expedients dajuts per atendre uns 200 afectats.

Així ho ha indicat durant la visita que ha realitzat, juntament amb la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, al punt d’atenció per a les persones afectades pel sinistre forestal declarat aquest mes d’agost passat a la Vall d’Ebo .

El president ha subratllat que “l’objectiu fonamental” és la tramitació administrativa dels ajuts es realitzi amb “la major rapidesa possible” perquè els ajuts arribin com més aviat millor a les persones afectades. Per això, s’ha intentat donar el “màxim suport” als ajuntaments, oferint assistència tècnica i equips.

Es busca així mantenir la coordinació més gran amb els ajuntaments i les institucions implicades perquè la ciutadania de les dues comarques recuperi com més aviat millor la normalitat, ha indicat el president, que ha precisat que, dins d’aquest objectiu, la Generalitat també ha assumit l’elaboració de les pericials en habitatges i altres infraestructures semblants, un tràmit imprescindible per a l’obtenció de les indemnitzacions.

Ximo Puig ha remarcat que “cal eliminar burocràcia i trobar solucions”, amb mesures com la posada en marxa immediata, per part de la Conselleria de Justícia, d’aquestes oficines úniques postemergència, i ha recordat a més que la Generalitat ja treballa en un pla integral de revitalització amb mesures estructurals per “aprofitar la situació tan dramàtica viscuda per rellançar la comarca” i desenvolupar propostes de futur en col·laboració amb les institucions locals i la ciutadania.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: