Ximo Puig destaca que les més de dos milions de persones afiliades a Seguretat Social demostren la “capacitat de resiliència” de la Comunitat Valenciana davant de la crisi

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dimarts que les més de dos milions de persones afiliades a Seguretat Social que mostren les darreres estadístiques donades a conèixer pel Ministeri de Treball demostren la “capacitat de resiliència” de la Comunitat Valenciana davant a la crisi generada per la pandèmia de COVID-19.

El president, que ha realitzat aquestes declaracions després de visitar el Centre Municipal de Formació Ocupacional de Paiporta, s’ha referit així a les dades del Ministeri de Treball corresponents al darrer mes de l’any 2021, que reflecteixen que la Comunitat Valenciana comptava amb 2.020.055 persones cotitzant a la Seguretat Social, una xifra que no havia arribat abans.

Ximo Puig, que prèviament ha visitat l’Ajuntament de la localitat, ha estat acompanyat per l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, així com pel secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, i per la directora general d’Ocupació i Formació de Labora, Rocío Brions.

“Avui és un gran dia, avui assistim a una dada que significa que, per primera vegada a la història de la Comunitat Valenciana, 2.020.000 persones estan treballant, i això és una gran notícia, sense obviar les dificultats que està tenint el mercat de treball”, ha assenyalat el cap del Consell.

“Enmig d´una pandèmia, encara d´aquesta dimensió i amb tot l´efecte que ha tingut sobre l´economia, que la societat valenciana sigui capaç d´aquesta resiliència en l´ocupació és una gran notícia”, ha afegit Puig, que ha destacat que el treball conjunt que està fent Labora, juntament amb els agents socials i en col·laboració amb els ajuntaments, també contribueix que la Comunitat Valenciana estigui “mirant al futur amb esperança”.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, també ha valorat les xifres d’atur registrat del mes de desembre a la Comunitat, fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i de les quals s’extreu que 18.242 valencianes i valencians (-4, 68%) han deixat d’estar inscrites a Labora.

“Tenim el convenciment que aquesta situació es deu a l’esforç que han fet les empreses per resistir els efectes de la pandèmia, ha declarat Nomdedéu, però també a les polítiques públiques que realitzem des de Labora”. D’aquesta manera, ha recordat programes engegats per la Generalitat com Avalem Joves, Avalem Dones o la nova oferta formativa d’ocupació.

A més, el responsable de Labora ha confiat que aquest 2022 l’ocupació es recuperi d’una manera definitiva. “Tots els indicis apunten en aquesta direcció, i des de la Generalitat empenyem perquè sigui possible”, ha indicat.

Atur registrat

La millora de l’atur registrat ha estat generalitzada a València, Castelló i Alacant, a tots els sectors econòmics ia tots els grups d’edat, i destaquen les persones joves menors de 25 anys (-15,43%) i les persones sense ocupació anterior (-14,59%).

D’altra banda, durant la visita al Centre Municipal de Formació Ocupacional de Paiporta, el president ha ressaltat la feina conjunta de Labora i l’Ajuntament de Paiporta a favor de la creació d’ocupació.

En aquest sentit, Labora ha concedit a programes d’ocupació desenvolupats per aquest municipi el 2021 ajuts per un import superior als tres milions d’euros, que han beneficiat 293 persones. I des del 2015 han estat més de 12 milions d’euros en ajudes les aportades per Labora a iniciatives de promoció de l’ocupació, que han beneficiat 3.565 persones.

En el cas de la comarca de l’Horta Sud, Labora va concedir el 2021 ajuts per import de 48,5 milions d’euros, amb 5.538 persones beneficiàries, cosa que fa que des del 2015 s’hagin aportat subvencions per un import global que supera els 178 milions d?euros, amb 54.463 persones beneficiades.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: