Ximo Puig destaca que la planta fotovoltaica de l’Albufera és una instal·lació “avantguardista” que uneix protecció mediambiental i transició energètica

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la primera planta fotovoltaica de l’Albufera és una instal·lació “innovadora” i “avantguardista” que reflecteix que és “absolutament compatible” l’ús de les energies renovables amb la protecció mediambiental d’espais com aquest parc natural.

Puig ha assistit a la posada en marxa a l’Albufera de la instal·lació fotovoltaica que permetrà bombar aigua per a reg i ha mantingut una trobada amb representants i membres de comunitats de regants del Túria i del Xúquer. A l’acte també hi ha assistit la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà.

El president ha indicat així que, amb aquesta planta, que ha estat cofinançada per la Generalitat, s’ha demostrat que hi ha un impacte “nul” des del punt de vista del medi ambient, que, tanmateix, és “positiu” per avançar a la descarbonització i per abaratir els costos.

“Les renovables ja no són una decisió arbitrària; sí o sí que les necessitem”, ha assenyalat el responsable de l’Executiu valencià, que ha afegit: “Tenim en aquest sol el petroli del segle XXI i la Comunitat Valenciana pot passar de ser compradora de combustible fòssil a ser exportadora d’energia renovable”.

A més, el president ha indicat també que “el millor garant del medi ambient és el pagès, i ha afegit que la sobirania alimentària és “fonamental” per assegurar la qualitat del que es consumeix. Per això, ha assenyalat que el Consell aposta per “una agricultura pròpia, potent i cada cop millor”.

Puig ha lloat, així mateix, la gestió de l’aigua que fan les comunitats de regants del Túria i del Xúquer i la seva capacitat per “aprofitar al màxim cada recurs”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: