Ximo Puig destaca que la investigació de nous materials constitueix una “palanca de transformació” per a un futur sostenible

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha destacat que la investigació i aplicació de nous materials constitueix una “palanca de les properes grans transformacions” dirigides a assolir un futur sostenible.

Així ho ha manifestat durant la seva participació a l’obertura del 20 Congrés Internacional Zeolite Conference València 2022, organitzat per la Societat Espanyola de Catàlisi (Secat).

En el transcurs de l’acte, el cap del Consell ha advocat per assolir un “pacte global de respecte al planeta”, convertir la sostenibilitat en ocupació i aconseguir “l’avenç social”, com a prioritats de les institucions públiques, i ha assegurat que la investigació , la innovació i la ciència són l’única via per conciliar economia i medi ambient i generar desenvolupament.

Així mateix, ha valorat l’elecció de València com a seu d’aquest esdeveniment internacional, que per primera vegada se celebra a Espanya, cosa que ha atribuït a la qualitat dels científics valencians i en concret a la participació del professor i premi Príncep d’Astúries de Recerca Científica i Tècnica, Avelino Corma, expert reconegut internacionalment en catalitzadors sòlids àcids i bifuncionals aplicats a la refinació del petroli, petroquímica i processos químics, especialment en la síntesi i aplicació de Zeolites.

De la mateixa manera, el president ha subratllat el paper de la Universitat Politècnica de València, a la qual s’ha referit com a “la universitat tecnològica més important d’Espanya”.

El congrés organitzat per la Societat Espanyola de Catàlisi està dedicat a la investigació fonamental i aplicada dels materials porosos com a eina de desenvolupament sostenible, ia les seves noves aplicacions especialment en energia, sostenibilitat i tecnologies de descarbonització

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: