Ximo Puig destaca que la Comunitat Valenciana lidera la gestió dels fons europeus i ja s’han concedit 22.600 ajuts a empreses valencianes

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la Comunitat Valenciana lidera la gestió dels fons europeus a Espanya i ja s’han concedit 22.600 ajuts a empreses valencianes.

Així ho ha manifestat durant l’acte de celebració del Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana, que ha tingut lloc a Castelló de la Plana, ia què també ha assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España; el conseller dEconomia Sostenible, Sector Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la consellera dInnovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig ha destacat que el 25% dels fons licitats per les comunitats autònomes es concentra a la Comunitat Valenciana, i que la quantia mitjana de les ajudes assignades a les empreses és de 20.000 euros.

El president ha explicat que el Dia de l’Empresa intenta posar en valor les 375.000 empreses i els 360.000 autònoms existents a la Comunitat Valenciana, que ha qualificat de “gran motor a l’ombra” que atrau inversions estrangeres i que ha propiciat l’actual rècord de feina. En aquest sentit, ha assegurat que en els darrers vuit anys s’han creat 400.000 llocs de treball, és a dir, 143 diaris.

Puig ha assegurat que l’empresa ha estat “catalitzadora de modernitat, europeisme, llibertat, progrés i prosperitat per a les famílies”, i ha destacat la seva contribució a haver aconseguit l’actual rècord d’ocupació, exportacions i inversió estrangera.

A més, ha destacat la gestió realitzada per la Generalitat per fomentar el diàleg social, la col·laboració publicoprivada i per reconèixer i agrair la tasca d’empresaris i empresàries, així com de la Confederació Empresarial Valenciana, a qui els ha brindat el “màxim suport públic”.

D’altra banda, el cap del Consell també ha justificat l’elecció de Castelló com a lloc de celebració d’aquest dia per cohesió territorial i perquè, segons ha indicat, és la província amb el PIB industrial més elevat d’Espanya.

En el transcurs de l’acte, també ha fet referència a les dificultats actuals que suposen els costos energètics per al teixit empresarial, especialment per al sector ceràmic, i ha reiterat la necessitat que el Govern d’Espanya agilitzi les ajudes estatals a les empreses taulelleres.

Finalment, ha assenyalat que “després de les millors notícies recents apareix sempre una empresa”, i ha detallat com a exemple “les 5.000 llocs de treball que crearà BP, els 30.000 treballs de la Volkswagen, els 25.000 que protegirà Ford, els centenars de llocs de treball de les tecnològiques radicades a la Comunitat Valenciana, així com el dinamisme del sector turístic i el creixement del sector agroalimentari”.

Dia de l’Empresa

El passat 28 de febrer va ser publicat al DOGV el Decret del president de la Generalitat pel qual es declarava el 3 de març com a Dia de l’Empresa de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’enaltir la funció social de l’empresa i visibilitzar-ne la importància per impulsar el desenvolupament econòmic i social.

La declaració recull el reconeixement del paper clau de l’empresa en l’evolució històrica de la Comunitat Valenciana, valora els esforços extraordinaris de l’empresa valenciana per superar les contraccions econòmiques recents i destaca l’esforç del sector productiu valencià davant els efectes de la pandèmia de la COVID-19, la invasió d’Ucraïna i la crisi actual de preus i matèries primeres.

D’altra banda, el document reivindica l’aportació decisiva de les 374.917 empreses registrades a la Comunitat Valenciana al desenvolupament econòmic, laboral i social de la societat valenciana, que es tradueix a 2,2 milions de persones empleades.

També destaca la contribució dels 360.620 autònoms i el pes de l’empresa familiar, que suposa més del 91,1% del teixit productiu valencià, el 77% del PIB i el 85% de l’ocupació. A més, subratlla que les startups sorgides al territori valencià són causa, conseqüència i símbol d’una economia dinàmica.

De la mateixa manera, la declaració posa de manifest l’aportació del sector a l’activitat econòmica i la producció de béns i serveis, així com la contribució fiscal. “Tot això, conforma el motor que permet el funcionament de l´Estat del Benestar i d´uns serveis públics de qualitat, que serien irrealitzables sense l´activitat empresarial”, assenyala el document.

Finalment, la declaració fa referència a la necessitat d’enfortir l’aliança de l’Administració amb el teixit empresarial valencià des del diàleg social i amb la voluntat compartida d’avançar en causes comunes com la sostenibilitat, la lluita contra totes les desigualtats, la millora de les condicions de treball i una major agilitat administrativa que afavorisca el dinamisme empresarial i la prosperitat de la societat valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: