Ximo Puig destaca que la Comunitat encara la temporada turística amb el lideratge europeu en qualitat de les seves platges i en seguretat sanitària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Comunitat Valenciana encara l’inici de la temporada turística amb el lideratge a la UE en qualitat de les seves platges, ja que és la regió europea que més banderes blaves ha obtingut, i en seguretat sanitària, amb una taxa d’incidència de la COVID-19 que la situen des de fa 12 setmanes amb els nivells més baixos a Espanya i un dels menors d’Europa.

El president ha participat en l’Oceanogràfic en l’acte de lliurament de les banderes blaves de la Comunitat 2021, on ha posat de manifest que la valenciana torna a ser l’autonomia espanyola amb el major nombre de platges guardonades amb el distintiu ‘bandera blava’ en 2021, a l’rebre 153 ensenyes (137 per a platges i 16 per a ports esportius) de les que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i de l’Consumidor – Fundació per a l’Educació Ambiental (Adeac-FEE).

Ximo Puig ha destacat també que la Comunitat Valenciana es consolida més com la regió europea amb més bandera blaus, el que suposa, tal com ha assenyalat, un premi a la “qualitat de la feina” que es fa tant des de la Generalitat i des dels ajuntaments com per part el sector turístic.

El màxim responsable de la Generalitat ha avançat que aquest mateix reconeixement s’aprecia en la decisió que la Comunitat Valenciana aculli aquesta tardor la primera edició de l’congrés internacional sobre banderes blaves, tal com li ha traslladat aquest mateix dilluns el president de Adeac-FEE , José Palacios.

Com ha indicat el president, a la posició de lideratge de la Comunitat Valenciana en nombre de banderes blaves es suma la seva bona situació epidemiològica, un escenari que permet afrontar l’estiu amb “esperança” i “capacitat de recuperació”, tot això gràcies a la “coresponsabilitat” de la ciutadania, la “aliança” entre les institucions públiques implicades i al “gran sacrifici” i bon fer de el sector turístic.

“Tots som conscients del mal que ho hem passat, però és el moment de la reactivació i la recuperació”, ha assenyalat el president, que considera “fonamental” que les empreses turístiques compten amb la major fortalesa per encarar els reptes d’aquest ” nou temps “, cosa que també passa per un desenvolupament econòmic sostenible i respectuós amb el patrimoni natural que atresoren les platges, de què -ha afegit el president- és molt conscient la Comunitat, a jutjar pel nombre de banderes blaves que obté cada any .

Qualitat de l’aigua

Per la seva banda, la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà ha obert l’acte de lliurament de banderes blaves assenyalant que aquest distintiu representa “un reconeixement qualitatiu que demostra el valor afegit de les platges de la Comunitat, amb especial atenció a la qualitat de l’aigua “.

Mollà ha destacat també el “exhaustiu” programa de vigilància, control i seguiment de la qualitat de l’aigua que setmanalment mostreja i analitza 260 punts de 221 zones de bany. Això permet realitzar, segons les seves xifres, més de 4.500 mostres a l’any per garantir l’excel·lència en la qualitat i la seguretat en el bany.

Així mateix, s’ha referit a l’acompanyament de la Conselleria als municipis a través de les ajudes a obres de sanejament, amb dues convocatòries que sumen ja més de 4 milions d’euros.

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: