Ximo Puig destaca que ja s’han tramitat 5.200 ajudes per un import de 7,7 milions d’euros per a persones damnificades per la DANA

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha avançat que ja s’han tramitat 5.179 sol·licituds d’ajuts, per un import global de 7,7 milions d’euros, per a pal·liar els danys en béns de primera necessitat de persones damnificades per la recent Depressió Aïllada en nivells Alts (DANA), en la seva major part del Baix Segura.

Així ho ha explicat el responsable del Consell a Oriola, on ha acompanyat a Ses Majestats els Reis en la seva visita a la capital del Baix Segura amb motiu de les inundacions sofertes a la zona durant el passat setembre. En concret, 1.901 d’aquests expedients, tramitats en el marc del primer decret d’ajudes aprovat pel Consell, s’han registrat a la localitat d’Orihuela.

Puig ha explicat que “ningú es va a quedar al marge” del suport del Consell, i ha defensat que, més enllà d’actuacions conjunturals, s’ha de partir d’un “plantejament global” que permeti “la prevenció de noves avingudes i la reordenació tant del territori com també de la pròpia estructura econòmica d’una comarca fonamental per a la Comunitat Valenciana “.

Així mateix, Puig ha afirmat que s’estan prenent i es continuaran prenent mesures a curt termini “fonamentals”, com plans d’ocupació per a una comarca que, com ha explicat, ha estat afectada durament en la seva economia agrícola.

En declaracions als mitjans de comunicació, el president ha agraït als Reis la seva visita i el “contacte permanent” durant el temporal. “En tot moment Sa Majestat va estar al corrent del que estava passant i ens va donar sempre el seu suport incondicional”, ha manifestat.

Durant la visita, han realitzat un recorregut per les zones més afectades del nucli urbà i de la pedania de Molins, i s’han acostat fins a la seu del Prop en el municipi, oficina des de la qual s’estan centralitzant les ajudes a les persones afectades.

Per a això, ha assenyalat el president, la Generalitat i les diferents administracions estatals i locals s’estan coordinant, amb l’objectiu de “restablir la normalitat” al Baix Segura ràpidament.

Ajudes a l’habitatge

A més, ha explicat que el Consell ha aprovat aquest divendres el tercer decret per ajudar les persones afectades, en aquest cas d’ajuts a l’habitatge per als que l’hagin perdut.

El president i Ses Majestats Felip i Letizia han mantingut una reunió a l’Ajuntament de la localitat amb els alcaldes de 27 municipis del Baix Segura i un altre trobada amb les autoritats polítiques i representants dels operatius militars i dels cossos de seguretat i emergències que van actuar en les tasques contra el temporal.

En aquesta reunió, en la qual s’han tractat les tasques d’emergència i postmergencia i la resposta de les institucions a curt i llarg termini, també han participat el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, i el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

Així mateix, han estat presents l’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: