Ximo Puig destaca que Elx disposa de l’ecosistema científic, les infraestructures i el teixit empresarial idonis per acollir l’Agència Espacial Espanyola

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat el suport institucional de la Generalitat a la candidatura d´Elx per albergar la seu de l´Agència Espacial Espanyola, assegurant que aquesta ciutat disposa de l´ecosistema científic, les infraestructures i el teixit empresarial idonis per establir l’agència que orientarà i dirigirà les estratègies i activitats a l’àmbit de l’espai.

Així ho ha manifestat durant la seva participació a l’acte de presentació de la candidatura d’Elx, celebrat a Madrid, on ha assenyalat “el factor humà, el vigor empresarial i la unitat política i social” com a “motors” de la proposta, que ha qualificat de “rigorosa i solvent”.

Durant la intervenció, el cap del Consell ha subratllat que la Comunitat Valenciana és “un territori emergent en l’evolució espacial espanyola”, i que la ciutat d’Elx disposa de “totes les capacitats” per acollir la seu de l’Agència Espacial, entra les que ha esmentat la xarxa de transports nacional i internacional, l’entorn empresarial dinàmic i innovador i el recent inaugurat Campus Tecnològic d’Elx on està previst allotjar la nova seu.

Així mateix, s’ha referit a la fortalesa de les empreses i centres de recerca de la Comunitat Valenciana vinculats a aquest sector, i ha destacat la col·laboració publicoprivada per impulsar l’agència estatal a Elx, així com per “fomentar l’ocupació de qualitat que neix d’indústries intensives en coneixement”.

Ximo Puig ha qualificat el teixit empresarial aeroespacial d’“emergent i molt divers”, ja que les empreses d’aquest àmbit dediquen la seva activitat al llançament de satèl·lits, al programari i la fotònica, així com a crear sistemes de propulsió, plataformes de satèl·lits o tractament de dades. A més, ha recordat la participació d’aquestes empreses al PERTE aeroespacial, a través del qual ja se’ls ha assignat 49 milions d’euros, cosa que situa la Comunitat Valenciana com la tercera autonomia amb més fons.

El president s’ha referit al suport del Consell al sector, i ha recordat la recent constitució de la Taula de la Indústria Espacial i Aeronàutica, així com la inclusió als pressupostos de la Generalitat per al 2023 d’ajudes al sector que per primera vegada passa a ser considerat com a indústria prioritària.

De la mateixa manera, ha manifestat que la Comunitat Valenciana compta amb un ecosistema universitari “referent”, conformat per les cinc universitats públiques valencianes, de les quals destaca la proximitat de la Universitat Miguel Hernández i la Universitat d’Alacant, així com la competència de la Politècnica de València, situada com la millor politècnica espanyola al rànquing de Xangai.

Per la seva banda, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha assegurat “no tenir cap dubte” que Elx compleix amb els requisits per albergar el nou organisme estatal.

Bueno ha manifestat que la ciutat il·licitana compta amb un teixit emprenedor “dinàmic”, iniciatives investigadores i un talent jove que ha posat la ciutat “en l’òrbita de les destinacions amb més projecció en aeronàutica”, i ha reiterat el suport “sense fissures” ” de la Generalitat a la candidatura, alineat amb “la feina que portem fent des del Consell per transformar el nostre teixit econòmic i productiu”.

La candidatura d’Elx per albergar l’Agència Espacial Espanyola compta amb el suport de més de 130 organitzacions que han signat la declaració de suport fins ara, entre les quals hi ha institucions, associacions i col·lectius socials.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: