Ximo Puig destaca que el sector de la mobilitat ha de ser un pilar central en la resposta als nous reptes econòmics davant de la crisi ocasionada per la pandèmia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que, davant de la nova crisi ocasionada per la COVID-19, el sector de la mobilitat ha de ser un pilar central en la resposta als nous reptes econòmics.

El màxim responsable de el Consell ha destacat durant la seva intervenció en el Fòrum Empresa i Mobilitat, organitzat per la Cadena Ser, la col·laboració amb el Govern d’Espanya per assegurar que el sector de la mobilitat formi part activa d’aquest procés de reconstrucció.

S’ha referit en aquest sentit a el nou Pla Renove destinat a al sector de l’automòbil, que suposa un gran impuls a la progressiva renovació de parc mòbil de la Comunitat Valenciana, així com a les mesures per donar suport a un dels principals damnificats per la crisi sanitària derivada de la pandèmia: el transport públic.

Puig també ha al·ludit a la sintonia de les accions que desenvolupa el Govern central amb les que desplega la Generalitat, conscient que tant la mobilitat sostenible com el transport públic són dos dels eixos de la recuperació econòmica a la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat ha defensat també que, en la nova situació de normalitat, la productivitat i la innovació han de ser els pilars centrals de el desenvolupament sostenible de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha elogiat les empreses valencianes de el sector de la mobilitat per la gran aportació que fan a la generació d’ocupació i riquesa en el territori valencià, i el seu paper capdavanter en l’àmbit de la logística i la mobilitat.

Projecte estratègic per millorar la competitivitat

El cap de el Consell ha aprofitat la seva intervenció per manifestar que la inserció de la Comunitat Valenciana en un espai privilegiat com és el Corredor Mediterrani suposa una gran oportunitat per aprofitar les noves tendències de el comerç global.

Referent a això, Puig ha defensat que es tracta d’un projecte estratègic per millorar la competitivitat i les sinergies productives de tot Espanya i el sud d’Europa.

A més, el màxim responsable de el Consell ha exposat que, per aprofitar tot el potencial logístic que la geografia pot oferir a les empreses valencianes, cal desenvolupar completament les infraestructures de ferrocarril que han d’impulsar la connectivitat de l’Corredor Mediterrani.

En l’acte han estat presents el ministre de Foment, José Luis Ábalos, que també ha intervingut en la trobada; la delegada de Govern a la Comunitat Valenciana, Glòria Calero; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, i el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, entre d’altres.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: