Ximo Puig destaca que el Consell ha injectat més de 1.000 milions d’euros als sectors productius i les famílies a través dels plans pactats en el marc del diàleg social

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que els diferents plans que s’han posat en marxa des de la Generalitat per recolzar els sectors productius i les famílies han suposat la injecció de més de 1.000 milions d’euros a través dels plans COVID -19, Resistir i Resistir+, als quals se sumen també els recursos que s’estan mobilitzant actualment a través de les actuacions del pla Reactiva.

Així ho ha expressat després de presidir al Palau de la Generalitat una reunió de la Mesa de Diàleg Social en què s’ha realitzat un balanç del nivell d’execució dels plans i les ajudes pactades amb els agents socials i econòmics de la Comunitat Valenciana.

A la reunió s’ha analitzat el nivell d’execució dels diferents plans que s’han engegat des de la Generalitat i que han suposat aquesta mobilització de més de 1.000 milions. A més, la trobada també ha permès constatar que el 65% del mig centenar de mesures que conformen el pla Reactiva ja estan en execució, amb una desena complertes, especialment les que estan vinculades a frenar la inflació.

Participació social als Pressupostos

El president també ha traslladat als agents socials i econòmics la voluntat de la Generalitat que participin en l’elaboració dels pressupostos de la Generalitat per al 2023, així com que ofereixin les seves posicions respecte a la reforma fiscal. Referent a això, ha avançat que hi haurà una nova reunió de la Mesa de Diàleg Social al setembre per abordar les seves aportacions als comptes del proper exercici.

Es tracta, com ha assenyalat, d’aconseguir “uns Pressupostos que reactivin i que facin de mur de contenció davant d’una situació complicada”, tot això a més “des de la voluntat d’ajudar les famílies, les empreses i les persones més vulnerables fent unes polítiques fiscals decisives en aquest marc d‟actuació”.

El responsable del Consell ha destacat també que el diàleg social ha estat la clau per a la posada en marxa de mesures de suport als sectors productius, que han tingut un impacte en un gran nombre d’empreses i persones treballadores per compte d’altri i per compte propi .

En aquest sentit, ha indicat que la via valenciana de l‟acord social constitueix una referència en el context estatal i permet afrontar els problemes des de la unitat. “Davant de les dificultats, més cohesió que mai”, ha assenyalat el president, per afegir que s’ha demostrat que aquesta és la recepta per sortir de la crisi.

Balanç d´actuacions

Els ajuts COVID acordats en els moments més difícils de la pandèmia amb els sindicats i la patronal van comptar amb més de 250.145 beneficiaris, entre treballadors i treballadores, empreses i autònoms i autònomes, i més de 169 milions d’euros.

Així mateix, el Pla Resistir ha suposat 500 milions d’euros i 252.628 beneficiaris, entre empreses i persones treballadores autònomes, mentre que el Pla Resistir Plus ha permès pagar 316,3 milions d’euros a 16.500 empreses i persones treballadores autònomes en ajudes per reforçar-ne el solvència i contribuir a la reducció del seu endeutament.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: