Ximo Puig destaca que el Bono Cultural beneficiarà 52.000 joves a la Comunitat Valenciana i suposarà un impuls important per a tot el sector

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el Bo Cultural Jove engegat pel Govern beneficiarà uns 52.000 joves de la Comunitat Valenciana i suposarà un “pas endavant” per avançar en la “democratització” de l’accés a la cultura , a més d’un “impuls” per a un sector que genera riquesa i ocupació.

El president ha participat, juntament amb el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, en la presentació al Museu de Belles Arts de València d’aquesta iniciativa d’àmbit estatal, adreçada a totes aquelles persones joves que hagin complert o hagin de complir 18 anys 2022. A l’acte hi ha assistit també la consellera de Cultura, Raquel Tamarit.

“Invertir en cultura és invertir en persones lliures”, ha afirmat el cap del Consell sobre aquest bo, que permetrà que cada jove pugui gastar els 400 euros de l’ajuda a l’oferta cultural que més li interessi, atorgant així autonomia per fer ús de aquests diners amb respecte a les seves preferències.

Per fer-ho, s’haurà de donar d’alta a través del web http://www.bonoculturajoven.gob.es fins al 15 d’octubre i tindrà un any, des de l’activació del bo, per disposar dels 400 euros per invertir única i exclusivament en cultura .

Impuls a les indústries culturals

El president, ha ressaltat que el programa permetrà injectar de forma global 210 milions d’euros al sector cultural -21 milions a la Comunitat- el que suposarà una “aportació necessària” per a una indústria que al territori valencià compta amb 774 llibreries, 409 sales de cinema, 283 museus i una àmplia xarxa de teatres.

“Aquest bo, en definitiva, serà un reforç important per a un sector que genera feina, que genera riquesa, i, el més important, que genera valors”, perquè “això és la cultura: oxigen mental, aliment espiritual, bellesa estètica”. “Es tracta de valors que no caben en un Excel, que no són tangibles en ocasions, però que són imprescindibles per viure amb la màxima plenitud, respectant els altres”, ha afegit.

Ximo Puig ha agraït també al ministre l’elecció del Museu de Belles Arts de València per presentar la iniciativa, un espai cultural que, com ha recordat, acaba de fer 109 anys i que acull la segona pinacoteca d’Espanya. Des d’ell, i gràcies a aquest tipus de polítiques, s’aconsegueix irradiar “una cultura allunyada de torres d’ivori i de minories selectes”, per “millorar les oportunitats reals” de les persones joves, ha indicat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: