Ximo Puig destaca que el 95% de la població valenciana ja està immunitzada quan es compleix el primer aniversari de la vacunació contra la COVID-19

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el 94,53% de la població valenciana ja ha rebut la pauta completa de vacunació, fet que suposa haver immunitzat 4.242.773 persones, quan es compleix el primer aniversari de l’inici de la vacunació contra la COVID-19 a la Comunitat Valenciana.

Així ho ha assenyalat després de mantenir una reunió amb persones expertes del Programa Valencià de Recerca Vacunal COVID-19 (ProVaVac), en què també ha participat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió, el president ha assegurat que tots els estudis científics evidencien l’eficàcia de les vacunes contra el coronavirus, “que han permès salvar la vida de centenars de milers de persones”.

Així mateix, ha anunciat que el Programa Valencià de Recerca Vacunal COVID-19 ha acordat realitzar tres nous estudis sobre la seroprevalença a la Comunitat Valenciana, l’impacte crònic de la infecció i sobre la durada de l’eficàcia de la vacuna a la població infantil per a poder decidir quan caldria una nova dosi.

En concret, el cap del Consell s’ha referit a la necessitat d’estudiar l’impacte crònic de la infecció per poder desenvolupar estratègies d’atenció per reduir la pèrdua de salut crònica permanent i optimitzar-ne el benestar.

El president també ha anunciat el canvi de denominació de l’Hospital General d’Alacant que passarà a anomenar-se Doctor Balmis-Hospital General d’Alacant per “significar simbòlicament el valor de les vacunes per superar la pandèmia”, ha explicat.

A més, ha valorat la posada en marxa aquest dilluns de la nova aplicació pròpia de la conselleria de Sanitat sobre certificat COVID que facilitarà el compliment d’aquesta mesura que, segons ha assenyalat, “està servint per augmentar la vacunació” de la població que encara no havia estat immunitzada.

Revacunació per mantenir la protecció

Durant la seva intervenció, ha destacat la necessitat de tornar a vacunar-se atès que, segons ha manifestat, “la tercera vacunació és decisiva per mantenir la protecció”. En aquest sentit, ha assenyalat que tots els estudis realitzats garanteixen l’eficàcia de la vacunació de la mateixa manera que reflecteixen un descens gradual de la seva eficàcia a partir del quart mes, arribant a baixar al 36% en el cas de Pfizer a partir del vuitè mes.

El president ha explicat que s’està fent un estudi sobre la protecció generada per la vacuna davant del contagi amb un grup de 9.000 treballadors sanitaris dels 70.000 que hi ha a la Comunitat Valenciana en què es demostra que després de la tercera dosi i després 10 dies “decau clarament el contagi”.

Segons ha indicat, l’objectiu de la Generalitat és que a finals d’any tots els més grans de 60 anys hagin rebut la tercera dosi i que abans del 10 de gener tots els professionals de l’educació tinguin també la dosi de reforç. A més, ha assenyalat que paral·lelament la conselleria de Sanitat està citant totes les persones vacunades amb Janssen i AstraZeneca, “pel que es continuarà compaginant la vacunació de les professions essencials i de les cohorts d’edats” ha manifestat.

Balanç de vacunació

En el transcurs de l’acte, el president ha fet balanç del primer any de vacunació en què han estat administrades un total de 9.433.334 dosis, de les quals 3.462.071 a la província d’Alacant, 1.115.540 a Castelló i 4.855. 723 a València.

També ha assegurat que si es posessin en fila totes les agulles utilitzades per administrar els 9,4 milions de dosis arribarien a 415 quilòmetres, la distància amb cotxe entre Morella o Vinaròs i Pilar de la Horadada, i que el volum total de dosis administrades ascendeix a 3.600 litres de vacuna aproximadament.

Per al president, aquestes dades demostren “la magnitud de l’operació” que s’ha produït a la Comunitat Valenciana “gràcies als professionals sanitaris ia la coresponsabilitat de la ciutadania”, fet que ha suposat assolir “xifres de vacunació rècord a tot el món” “.

Pel que fa a la distribució de dosis per laboratoris, ha assenyalat que s’han administrat 6,6 milions de dosis de Pfizer-BioNTech, és a dir, el 70,7% del total; 1,5 de Moderna-Lonza, fet que suposa el 16,3% del total; un milió d’AstraZeneca, que representen el 10,6%, i més de 221.000 dosis de Janssen, és a dir, el 2,4%.

Cal destacar que del total de vacunes, 1.304.747 han estat dosis de reforç i s’han administrat a persones més grans de 60 anys, immunitzats amb Janssen, persones en risc o de serveis essencials.

Finalment, respecte de la vacunació a menors d’entre 9 i 11 anys que s’està duent a terme als centres escolars, el president ha destacat que un total de 105.898 nens i nenes, és a dir, el 70% de la població d’aquesta edat , ja ha rebut entre el 15 i el 22 de desembre la primera dosi pediàtrica.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: