Ximo Puig destaca que Ciutat de la Llum generarà un impacte econòmic de 850 milions d’euros i crearà 4.900 llocs de treball durant els propers cinc anys

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que Ciutat de la Llum generarà un impacte econòmic de 850 milions d’euros i crearà 4.900 llocs de treball durant els propers cinc anys, tal com estableix el pla de negoci realitzat per Societat. Projectes Temàtics CV.

Així ho ha manifestat després de la reunió mantinguda amb representants de l’Associació de productores espanyoles d’audiovisual internacional Profilm, a la qual també hi ha assistit la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno.

En concret, el president ha assenyalat que Ciutat de la Llum generarà un impacte econòmic “notable”, atès que preveu l’atracció de 222 produccions audiovisuals, la creació de 4.900 llocs de treball, 22.800 contractes de serveis a la zona, prop d’1,5 milions de pernoctacions i una inversió productiva a la Comunitat Valenciana de 850 milions d’euros.

D’altra banda, el president ha anunciat la creació d’una “film comission” que articularà la promoció i la gestió de la demanda de rodatges a la Comunitat Valenciana ia Ciutat de la Llum.

Aquesta comissió tècnica de la nova “Film office Comunitat Valenciana” es constituirà el 27 de juny i comptarà amb totes les institucions que vulguin participar amb la finalitat de coordinar el suport logístic, artístic i professional a les productores audiovisuals que vulguin rodar a la Comunitat Valenciana , de manera que Ciutat de la Llum es converteixi en un referent audiovisual dEuropa.

En concret, ha assenyalat que aquesta comissió estarà integrada per la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenicana (SPTCV), Turisme CV, la Conselleria de Cultura, la televisió autonòmica i les diferents oficines de suport organitzades per Turisme que han donat suport a la cinematografia.

“Gran plató de la Mediterrània”

Durant la seva intervenció, Ximo Puig ha destacat l’esforç del Consell en els darrers anys per aconseguir l’aixecament de la sanció de la Comissió Europea, així com per mantenir les instal·lacions i poder reprendre la seva activitat com més aviat millor. Sobre això ha afegit que el pressupost destinat durant el 2022 per a la posada en marxa del que ha considerat “el gran plató de la Mediterrània” arriba als 2,4 milions d’euros.

Finalment, ha assegurat que el Consell no es va resignar davant la situació heretada de l’anterior Govern valencià per la qual la Comissió Europea instava a “malvendre” les instal·lacions per 17 milions d’euros en última subhasta, malgrat que les inversions realitzades a Ciutat de la Llum havien aconseguit els 470 milions.

En aquest sentit, el president ha subratllat que s’hagi aconseguit superar la situació de tancament i que ara l’objectiu és convertir les instal·lacions en el “millor escenari per fer cinema i un impuls per a l’economia i per a l’ocupació de qualitat a la nova economia de la Comunitat Valenciana i de la província d’Alacant”.

Balanç Profilm 2021

En el transcurs de l’acte, l’associació Profilm ha realitzat la presentació de les dades de rodatges i postproduccions estrangeres desenvolupades a Espanya pels seus socis el 2021.

Segons ha explicat l’entitat, el nombre de projectes realitzats a Espanya ha estat de 43, que han suposat una inversió de 263.773.673 euros, fet que suposa haver duplicat la inversió respecte a l’any anterior. Quant al temps d’estada d’una producció a Espanya ha estat d’entre 9 mesos i un any, i l’ocupació al sector ha estat de 20.000 llocs de treball el 2021, fet que ha suposat un increment de les cotitzacions a la Seguretat Social un 32,15%, assolint els 18 milions d’euros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: