Ximo Puig destaca que aquest serà el “curs de la recuperació” gràcies a el compromís de la comunitat educativa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat durant la visita realitzada al col·legi El Rajolar d’Aldaia que el curs 2021-2022 que ara comença serà el “curs de la recuperació” i de la “consolidació de la bona feina” realitzat per la comunitat educativa el passat any.

Així ho ha manifestat en el transcurs de l’acte celebrat amb motiu de l’inici de el curs escolar d’Educació Infantil, Primària, Secundària i FP 2021-2022, que comptarà amb un total de 787.565 estudiants, el que suposa un descens de l’0,35 % respecte el passat curs.

El cap de Consell, que ha estat acompanyat pel conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat que els prop de 800.000 nens i nenes que reprenen demà les classes s’incorporaran a unes “aules segures”, gràcies a l’esforç de l’ Consell i a el compromís de la comunitat educativa amb la vacunació, especialment de l’professorat, a què s’ha referit com un “exemple extraordinari” per a la societat.

Puig ha agraït a la comunitat docent que hagi estat capaç de “generar la màxima seguretat per a atendre amb garanties”, i ha destacat que aquest col·lectiu presenta una de les taxes de vacunació més altes d’Europa.

En aquest sentit, ha reiterat la seva crida a les persones que encara no estan immunitzades perquè es vacunin per tal d’aconseguir la màxima immunització per protegir a tota la societat i “generar un estat de confiança”.

Durant la seva intervenció, el president ha assenyalat l’Educació com la màxima prioritat de el Consell i la “base de el futur del nostre país”, assegurant que “la igualtat d’oportunitats a través de l’educació és el que genera esperança”.

Per això s’ha referit als prop de 1.000 milions que s’estan invertint en infraestructures educatives, així com als 5.042 docents extra de plantilla amb què compta la Comunitat Valenciana per reforçar el sistema educatiu.

Finalment, el president ha insistit que millorar l’educació és una “qüestió estructural, de transformació social i econòmica”, i s’ha referit a l’objectiu de el Consell d’eliminar el “gap entre el mercat de treball i els sectors productius” amb el impuls de la Formació Professional.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: