Ximo Puig destaca l’aposta del Consell per a la Formació Professional i anuncia una inversió de 5 milions d’euros per a l’ampliació del centre integrat de Mislata

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l’aposta del Consell per la Formació Professional i ha anunciat una inversió de 5 milions d’euros per ampliar el Centre Integrat Públic de FP de Mislata, on s’impartiran totes les famílies professionals.

Així ho ha manifestat durant la visita realitzada amb el president del Govern, Pedro Sánchez, al Centre Integrat Públic de Formació Professional de Mislata. També hi ha assistit la ministra d’Educació, Pilar Alegría, i la nova consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit.

Durant la seva intervenció, el president ha mostrat el seu propòsit de continuar enfortint aquest sistema formatiu, en què conviuen la formació ocupacional i la reglada, amb nous centres integrats, i ha anunciat la creació de 5.000 noves places de formació professional, augmentant així l’oferta formativa que des del 2015 ha crescut prop d’un 30%.

Així mateix, ha reiterat l’aposta del Consell per adaptar l’oferta formativa per cobrir les necessitats actuals del mercat laboral, on hi ha sectors que no troben perfils malgrat que la creació d’ocupació ha assolit xifres rècord en els darrers anys.

Per acabar, ha assegurat que la formació professional contribueix a que cada persona tingui un lloc de treball “digne” i “el seu propi projecte de vida”, i per tant ha subratllat que la FP “no és una assignatura pendent, sinó el futur d’aquest país”, ha dit.

Ampliació del CIPFP Mislata

El Centre Integrat Públic de Formació Professional de Mislata ofereix exclusivament estudis de Formació Professional i la seva oferta formativa està integrada per 6 famílies professionals: Informàtica i Comunicacions, Sanitat, Turisme, Administració d’Empreses, Comerç i Màrqueting, i el cicle formatiu de grau superior de Òptica de la família de Fabricació Mecànica.

Està prevista l’ampliació del centre per al que es destinarà 5 milions d’euros, cosa que permetrà completar l’oferta de cicles formatius atès que es preveu impartir Assistent a la direcció; Gestió de vendes i espais comercials; Màrqueting i publicitat; Guia, informació i assistència turística; Audiologia protèsica; Documentació i administració sanitària; Ortopròtesi i producte de suport, i Radioteràpia i dosimetria.

De la mateixa manera, s’ampliaran els espais per impartir oferta de certificats professionals, i així continuar millorant la inserció laboral de l’alumnat del centre, que actualment arriba al 80%.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: