Ximo Puig destaca la influència del disseny i el qualifica d’”element clau” a tots els sectors productius i econòmics de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha posat en valor la influència del disseny en el dia a dia de la ciutadania, i l’ha qualificat d’”element clau” a tots els sectors productius i econòmics de la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell ha realitzat aquesta valoració a l’acte d’obertura de la Conferència Mundial de Polítiques de Disseny, on també han assistit el ministre d’Educació i Esport, Miquel Iceta; el conseller dEconomia Sostenible, Rafael Climent; l’acalde de València, Joan Ribó; el president del World Design Organization, David Kusuma; i el director de València Capital Mundial del Disseny, Xavi Calvo.

Ximo Puig ha destacat que a la Comunitat Valenciana les indústries vinculades al disseny representen un 13% del PIB i el 12% de l’ocupació, fet que suposa més de 215.000 llocs de treball. A més, ha ressaltat que el disseny “millora la qualitat de vida de les persones i de les ciutats” i contribueix que “siguin més humanes, inclusives, accessibles i segures”.

València, Capital Mundial del Disseny 2022

En la seua intervenció, Ximo Puig ha instat a aprofitar la feina feta perquè la ciutat de València es convertís en la Capital Mundial del Disseny el 2022 i ha fet una crida a impulsar un disseny “enfocat al món real”, que “ens ajudi a viure millor”.

Sobre això, ha destacat “el caràcter social del disseny” i s’ha referit a la necessitat de desenvolupar una Política Valenciana de Disseny, “que compleixi els objectius de desenvolupament sostenible i impulsi l’economia”.

De la mateixa manera, ha subratllat també que les polítiques de disseny, a més d’influir en la qualitat de vida de les persones, estan presents i “distingeixen” la cultura i tradicions de la Comunitat Valenciana, amb exemples com la moda a les festes tradicionals i el protagonisme de lescola valenciana de cartellisme.

Igualment, el cap de l’executiu valencià ha remarcat la influència que té el disseny en l’impuls de la innovació a la indústria manufacturera, i ha assegurat que “ofereix solucions als problemes” i ajuda a aconseguir els objectius de creixement de les empreses.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: