Ximo Puig destaca la importància de les actuacions contra la regressió del litoral per aprofitar el potencial social, mediambiental i econòmic de les platges

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la importància de les actuacions previstes pel Ministeri per a la Transició Ecològica contra la regressió del litoral de la Comunitat Valenciana per aprofitar el potencial social i econòmic dʻaquestes zones de costa amb el màxim respecte a els criteris mediambientals i de sostenibilitat.

El responsable del Consell ha realitzat aquestes declaracions durant la visita a les obres d’estabilització del front litoral i construcció d’esculleres que du a terme el Govern central a la platja Casablanca d’Almenara i que tenen una inversió propera als 6 milions d’euros .

Ximo Puig ha subratllat el caràcter “extraordinàriament emblemàtic” de les obres que s’estan executant en aquesta platja, on, com ha recordat, s’han viscut situacions “molt difícils”, amb “moltes persones que han vist perillar els habitatges” i importants danys al passeig marítim, i ha remarcat que, juntament amb les millores que s’estan duent a terme a Almenara, n’hi ha d’altres també programades en altres punts del litoral que també s’estan veient afectats per l’erosió.

Puig ha assenyalat que aquestes obres demostren que “és possible un nou renaixement de tota la platja d´Almenara” i reflecteixen també una forma de protegir el litoral respectant la sostenibilitat i fent possible l´activitat econòmica.

Les actuacions, que van començar el setembre de l’any passat i tenen un termini d’execució d’un any, estan actualment molt avançades, de manera que es preveu que finalitzin entre finals de juny i principis de juliol.

Aquesta intervenció s?emmarca dins d?una nova estratègia desenvolupada pel Govern central d?adaptació del litoral per fer front a la seva regressió en una de les zones més castigades. En concret, dels tres quilòmetres de costa que té la localitat, 1,5 quilòmetres havien perdut la platja, de manera que el mar arribava al passeig marítim i estava afectant habitatges i altres infraestructures.

Les obres consisteixen en l’execució de quatre esculleres a les quals se suma l’acomodació de les goles de La Llosa i Queralt i una important aportació d’àrids.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: