Ximo Puig destaca la importància de comptar amb un sector logístic a la Comunitat Valenciana que contribueixi a la descarbonització de l’economia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la importància de comptar amb un sector logístic a la Comunitat Valenciana que contribueixi a la descarbonització de l’economia.

Puig s’ha pronunciat d’aquesta manera en la presentació de la nova ‘fast ferri’ de Baleària ‘Eleanor Roosevelt’, una embarcació que redueix un 30% les emissions de diòxid de carboni i que el president ha posat com a exemple de el “lideratge” de la companyia naviliera en la transició ecològica cap a aquesta carbonització.

El responsable de el Consell ha assenyalat també, durant la seva intervenció, que resulta “fonamental” aprendre les “lliçons” que proporciona la pandèmia, i una d’elles, ha argumentat, és la necessitat de comptar amb un sector industrial i logístic potent, capaç de competir i de satisfer les demandes de l’mercat intern.

En aquest sentit, s’ha mostrat partidari de comptar amb una política industrial europea comuna que permeti aprofitar els fons destinats a la recuperació per contribuir a enfortir el teixit econòmic i la projecció de les empreses logístiques de la Comunitat Valenciana.

Puig ha indicat en aquest punt que la Comunitat Valenciana, que “mai ha estat proteccionista”, ha d’aspirar a comptar amb un teixit empresarial que superi l’atomització per aconseguir augmentar la seva competitivitat. “Necessitem sumar, incrementar la capacitat de col·laborar, de cooperar i de fer més efectiva la reindustrialització”, ha afegit.

Per això, “ara que comença la reactivació i podem comptar amb els fons Next Generation EU, és important que, a través de la col·laboració públic-privada, enfortim el sector industrial i la projecció logística europea”, ha defensat.

Tal com ha manifestat, tot i que sí que hi ha una política agrària europea, “mai ha existit una política industrial comuna, i ara és més que mai necessària”, ha remarcat Puig, per a qui resulta imprescindible que la Comunitat pugui aprofitar la “gran dècada de les oportunitats “que ofereixen els fons de recuperació per assolir els objectius de sostenibilitat, resiliència i digitalització.

Puig s’ha referit també a la rellevància d’estrènyer el “pont” de comunicació per via marítima amb les Illes Balears per contribuir, des de les perifèries, a una visió “integradora, cohesionadora i no centralista” d’Espanya. És important traslladar, des d’aquestes perifèries, “que hi ha alguna cosa més que un centre que acaba engolint a un país”, ha dit referent a això.

El president ha indicat també que la connexió amb Balears suposa un factor primordial per a la reactivació de l’activitat turística, cosa que contribuirà no només a la recuperació econòmica, sinó també a l’emocional. “Aquest estiu ha de ser una finestra oberta per gaudir de l’turisme en totes les seves dimensions”, ha assenyalat.

A l’acte ha assistit també el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: