Ximo Puig destaca la contribució del cinema a la projecció turística de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la contribució “imprescindible” del cinema a la projecció turística de la Comunitat Valenciana i ha assegurat que “vincular el cinema i el turisme ajuda al posicionament d’un país”.

Així ho ha manifestat durant l’acte de presentació de la guia turística ‘Berlanga a la vista’ i de la 36a edició de la gala dels Premis Goya que se celebrarà a València sobre la qual ha assegurat “permetrà mostrar el potencial de la Comunitat Valenciana com a destinació cultural”.

Referent a la pel·lícula berlanguiana, el president ha destacat que el cinema és el “patrimoni nacional” del turisme valencià.

La celebració del lliurament dels premis del cinema espanyol tindrà lloc al Palau de les Arts el proper 12 de febrer, i culminarà la celebració de l’Any Berlanga, durant el qual la Generalitat ha commemorat el centenari del naixement del cineasta Luis García-Berlanga .

El cap del Consell ha assenyalat que, amb la celebració dels Goya, “València es convertirà en un gran plató” ia més es retrà homenatge al cineasta valencià que tindrà “un paper protagonista a la gala”.

Durant la seva intervenció també ha assegurat que el cinema i la televisió “poden transformar la història d’un lloc”, al·ludint a la “força turística” d’algunes pel·lícules que van convertir els seus escenaris en destins turístics de referència.

En aquest sentit, el president ha assenyalat que malgrat la complexitat de realitzar una pel·lícula “capaç de plasmar tota l’ànima de la Comunitat Valenciana”, el cineasta valencià “ha aconseguit aproximar-se molt”, atesa la seua vinculació amb la Comunitat, el seu sentit de la sàtira, i el seu pensat i fet berlanguià.

36 edició dels Premis Goya

Durant la presentació de la 36 gala dels Premis Goya s’ha visualitzat l’anunci promocional protagonitzat per José Sacristán, en què l’actor recorre diversos espais emblemàtics de la ciutat de València com l’Ajuntament, la plaça de la Verge o el Palau de les Arts.

Està previst que la cerimònia, que tindrà lloc al Palau de les Arts, sigui conduïda per diverses figures representatives dels diferents tipus de cinema espanyol, a més de comptar amb la participació de directors i intèrprets valencians.

En aquesta edició el cineasta valencià Luis García Berlanga tindrà especial protagonisme, ja que la gala coincideix amb el tancament de l”Any Berlanga’ en què l’Acadèmia de Cinema també ha commemorat el centenari del que és president d’honor de la institució.

La Generalitat ha col·laborat tant en el pagament del cànon establert per l’Acadèmia per a la celebració d’aquesta gala a València com en l’organització de diferents esdeveniments promocionals que han posat el focus a la ciutat i la projecció a través del cinema.

Guia ‘Berlanga a la vista’

La guia ‘Berlanga a la vista’ ha estat editada per Turisme Comunitat Valenciana amb motiu de la celebració de l’Any Berlanga que commemora el centenari del naixement del director valencià.

L’objectiu d’aquesta guia turística, editada tant en valencià com en castellà, consisteix a possibilitar que la persona interessada a la figura de Berlanga pugui fer una ruta per ciutats de la Comunitat Valenciana que van ser principals localitzacions de les seues pel·lícules, com Xixona, València, Benicàssim o Peníscola.

Alhora es complementa amb una aproximació a tots aquells elements que destaquen el caràcter mediterrani de l’obra del cineasta valencià i que formen part de la promoció turística de la Comunitat Valenciana: la gastronomia, la presència de les bandes de música, la pirotècnica, el mar o l’alegria i l’enrenou de la vida al carrer.

D’altra banda, el manual també constitueix una eina de promoció per a aquelles empreses de turisme cultural que incorporin la figura de Berlanga a la cartera d’actuacions, atès que contempla les visites culturals relacionades amb l’empremta de Berlanga als diferents municipis.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: