Ximo Puig destaca la consolidació de la recuperació del turisme estranger a la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que aquest mes de gener ha estat “el millor mes de la història a l’arribada de turistes estrangers a la Comunitat Valenciana”, cosa que consolida la recuperació del turisme internacional respecte a abans de la pandèmia.

Ximo Puig ha realitzat aquestes declaracions durant la visita a l’estand de la Comunitat Valenciana a la Internationale Tourismus Börse (ITB) de Berlín en què es promociona l’oferta turística de la Comunitat Valenciana en aquest certamen considerat un dels aparadors turístics més grans del món.

En el transcurs de l’acte, el president ha explicat que des del 2015 i fins al 2019 la Comunitat Valenciana va registrar un creixement continuat del turisme estranger que es va veure truncat amb la pandèmia de COVID-19. Tot i això, ha assegurat que, segons apunten les dades actualment registrades, “la Comunitat Valenciana, juntament amb les Canàries, són les dues comunitats autònomes amb major quantitat de reserves per a aquesta temporada”.

Respecte del turisme internacional registrat el mes de gener passat, cal assenyalar que la Comunitat Valenciana va rebre 480.302 turistes estrangers, fet que suposa un 71% més que el mateix mes de l’any anterior. A més, cal destacar que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que ha recuperat més recuperació del mercat emissor alemany respecte d’abans de la pandèmia, ja que el nombre de turistes alemanys rebuts el 2022 es troba a 3 punts percentuals d’igualar la xifra del 2019, davant dels 12 punts a què es troba la resta de les comunitats autònomes.

En concret, es va rebre més de mig milió de turistes alemanys (586.123), fet que suposa un increment del 63,6 % respecte de l’any 2021. A més, també destaca l’increment de la despesa total d’aquests turistes, que va assolir els 635,2 milions d’euros, fet que suposa un augment del 76,2% respecte a l’any anterior.

Sobre aquest darrer aspecte, Puig també ha destacat que aquestes xifres auguren que se superarà la rendibilitat econòmica anterior a la pandèmia i, en concret, ha avançat que es preveu que la despesa durant el 2023 arribi als 800 milions d’euros, és a dir un 26% més que el 2022.

Connexions aèries amb Alemanya

Segons ha explicat el cap del Consell, a aquesta recuperació també hi ha contribuït l’augment del nombre de rutes aèries entre Alemanya i la Comunitat Valenciana, i ha anunciat que durant el 2023 s’ampliaran amb 8 noves rutes. En concret, ha explicat que la nova connexió entre l’aeroport de Castelló i Hannover serà una realitat gràcies a l’acord que s’establirà el proper semestre i oferirà dues freqüències anuals durant tot l’any.

D’aquesta manera, ha valorat que la Comunitat Valenciana disposarà de connexions amb tretze ciutats alemanyes, cosa que permetrà “avançar en el nostre posicionament en aquest mercat emissor”. En concret les ciutats amb què hi haurà connexió són Berlín, Hamburg, Bremen, Munic, Frankfurt, Nuremberg, Düsseldorf, Stuttgart, Colònia, Karlsruhe, Menningen, Dortmund i Paderborn.

Increment d’accions promocionals

Així mateix, ha assenyalat que Turisme Comunitat Valenciana augmentarà un 60% la inversió a Alemanya per atraure nous turistes, amb accions en mitjans de comunicació i establint contactes amb operadors turístics per “aconseguir consolidar la Comunitat Valenciana com a referència del turisme alemany”.

Per part seva, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que “és molt important que el 2023 sigui percebut com l’any de la recuperació plena del turisme internacional, i en concret del mercat occidental on hi ha Alemanya, i també el mercat britànic”. A més, ha manifestat la seva intenció de “treballar amb més intensitat” altres mercats com els Estats Units i Àsia.

Respecte al turisme procedent d’Alemanya, Colomer ha destacat que Turisme CV estarà present a la Fira a Frankfurt i al certamen de Berlín que se celebrarà al maig; a més de treballar en 20 accions a workshops, presstrips, famtrips, i fires especialitzades per producte, a més de disposar d’una completa estratègia online.

El secretari autonòmic ha destacat que el turisme alemany “té una cultura viatgera inqüestionable” i, en aquest sentit, ha instat a aprofitar aquesta condició per “jugar les nostres opcions, fer-ho amb intel·ligència de mercats, amb aquesta connectivitat creixent i també cuidant el respecte, el culte al client, que és una cosa molt valorada pel target alemany”.

Cinquè país emissor

El turisme alemany representa el 7% del total de turistes estrangers que arriben a la Comunitat Valenciana, i que el 2022 ha estat de 8,6 milions. Això suposa que aquest país és el cinquè emissor per a la Comunitat Valenciana, després del Regne Unit, França, els Països Baixos i Bèlgica.
Per províncies, Alacant concentra el 52% dels turistes alemanys que visiten la Comunitat; seguida per València, amb el 43%, i Castelló, amb el 5%.

El perfil de visitant roman una mitjana de 10,7 dies, realitza una despesa mitjana diària de 101,7 euros i en un 94,3% dels casos viatja sense paquet turístic. El 79% accedeix per via aèria i el 20,6% per carretera.

El turista alemany s’allotja a la Comunitat Valenciana en hotels (34,8%); habitatges de familiars i amics (22,4%); segones residències (23,5%) i habitatges de lloguer (13,5%). Els càmpings concentren un 3,1% de turistes i els motius principals de la visita són el lleure (77%) i les elaboracions personals (10%).

Es tracta d’un mercat que viatja a la Comunitat majoritàriament el tercer trimestre de l’any (31,1 %) i el segon trimestre (27,3 %). Els mesos de juliol, setembre i octubre concentren el 33% de les visites.

Estand de la Comunitat Valenciana a ITB

Turisme Comunitat Valenciana participa a la ITB de Berlín 2023 amb un estand propi de 170 metres quadrats dins del pavelló de Turespaña, més un taulell individualitzat en el segment LGBTQ+, en què tindran cabuda 20 coexpositors, dels quals 10 seran empreses i, altres tants, marques i municipis turístics.

Així, a l’espai de Comunitat Valenciana estan representades les marques turístiques de Costa Blanca, juntament amb els municipis de Calp i Guardamar del Segura; València Turisme, amb les destinacions de Cullera i Gandia; Alacant Turisme; Visit València; Visit Benidorm i Visit Elx.
Per la seva banda, a l’estand LGBTQ+ Comunitat Valenciana hi participa Visit Benidorm i Visit València i, s’hi celebraran les presentacions de ‘València Gay Games 2026’ i ‘Benidorm’.

Així mateix, l’estand disposa de taules de reunions per a trobades professionals i un taulell gastronòmic que oferirà productes de denominació d’origen de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: