Ximo Puig destaca el segon pla biennal de suport i foment a el cooperativisme com a element de “suport estructural” a el sector fruit del “anàlisi profunda” i del “diàleg”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest divendres que, “en el pla estructural”, el cooperativisme compta amb el pla biennal de suport i foment a el cooperativisme de la Comunitat Valenciana ‘Fent Cooperatives’, la segona edició és, en paraules de el president, “fruit de l’avaluació de l’anterior, de l’anàlisi profunda de les persones expertes i de el diàleg i la conversa”.

A més, segons Puig, el Consell aposta per donar suport a les cooperatives amb ajudes directes i instruments financers, “de manera que puguin mantenir la seva capacitat operativa en aquests moments d’especial dificultat”.

En aquests termes s’ha pronunciat el president, que ha participat en la presentació de l’segon pla biennal de suport i foment a el cooperativisme de la Comunitat Valenciana ‘Fent Cooperatives’. A l’acte hi han assistit també el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; els consellers d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler i el d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i el president de les Corts, Enric Morera.

Resistir, recuperar i reinventar

Pel cap de l’Executiu valencià, “en aquest temps, fins que disposem d’una vacuna i se superi la situació pandèmica”, l’objectiu d’el Consell és “intentar resistir, recuperar i reinventar” en el conjunt de l’economia “i també al àmbit de l’cooperativisme “.

“En aquests temps -ha continuat Puig amb relació als fons europeus per a la recuperació-, tindrem una gran oportunitat per complir el triple objectiu de la digitalització, la resiliència i la sostenibilitat i canalitzar les nostres empreses i cooperatives”.

Així, i amb l’objectiu de “aconseguir els màxims fons possibles i impulsar la participació de les cooperatives” el president ha assenyalat la necessitat de disposar d ‘ “un espai de diàleg” amb elles i la confederació.

empreses compromeses

Per al conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, “el cooperativisme ha de ser fonamental per facilitar una sortida de la crisi amb valors, amb empreses compromeses amb les persones i el territori, que creen llocs de treball estables i de qualitat, que no es deslocalitzen, i que demostren que és possible unir riquesa econòmica i social “.

“La pandèmia ha estat un punt ia part per repensar el cooperativisme, -ha continuat Climent-, per constatar que la seva manera particular de veure el món i viure l’empresa pot aportar més i millor en la societat en la qual s’incardina. Per això hem d’aprofitar la tradició cooperativa de la Comunitat Valenciana, que ja és una de les fortaleses de la nostra economia i propiciar que continuï creixent i ampliant la seva presència dins de el teixit productiu valencià “.

“El Fent Cooperatives que presentem aquest divendres és un pla molt ambiciós perquè ho hem volgut reenfocar per centrar-nos en corregir els efectes de la crisi i contribuir a la reactivació econòmica des d’una perspectiva transformadora, perquè hem volgut implicar tot el sector, i perquè doblarem la inversió de la primera edició amb un esforç presupuestariosin precedents en aquest àmbit de 27,9 milions d’euros “, ha conclòs el titular d’Economia Sostenible.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: