Ximo Puig demana unir esforços en la “meta comuna” d’aconseguir una societat sense violència masclista

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat unir esforços en la “meta comuna” d’aconseguir una societat sense violència masclista. “Cada mort d’una dona, assassinada pel fet de ser dona i de voler viure en llibertat, és insuportable, i l’assassinat inhumà de nens i nenes pel deliri masclista és profundament abominable”, ha assenyalat.

El president s’ha pronunciat així durant la seva intervenció en l’acte de lliurament de les condecoracions, diplomes i distincions a l’mèrit policial a la Unitat d’el Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana i a aquelles persones o institucions que destaquen per la seva col·laboració amb ella.

A l’acte, que s’ha celebrat al Monestir de Sant Miquel dels Reis, ha assistit també la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

El president ha subratllat que, “tot i que la pandèmia eclipsi gairebé tota la resta”, el treball de la Unitat Adscrita de la Policia Nacional “segueix sent crucial per a un altre repte prioritari”, com és l’eradicació de la violència masclista.

Puig ha recordat a això que “a la Comunitat Valenciana plorem ia la mort de 137 dones des de 2003, i això és una indignitat que no podem naturalitzar, és una indecència com a societat que hem de tallar”. “El terrorisme masclista és el pitjor cara de la nostra societat, i distorsiona la nostra voluntat de viure en plena igualtat, ha indicat.

Per això, el cap de el Consell, que ha reconegut tasca de la Policia Autonòmica en aquesta lluita, ha sol·licitat fer tot el possible “per acabar ja amb els tristos minuts de silenci”.

“En aquest camí hi ha la Generalitat”, ha afegit Puig, que ha considerat una mostra d’això el fet que l’Oficina de Denúncies per a les Víctimes de Violència de Gènere hagi atès 1.133 casos en els seus dos anys de funcionament, que al novembre vagi a estar acabada una nova seu al Palau de Justícia d’Alacant i que a finals de mes comencin les obres per a la nova oficina a Castelló de la Plana.

És la gran “meta comuna”, perquè “una societat sense violència masclista és el que permetrà respirar amb llibertat a les dones i el que ens convertirà en una societat més decent”, ha dit.

Tasca clau per a la seguretat sanitària

D’altra banda, Puig ha destacat que la tasca desplegada per la Unitat Adscrita, en coordinació amb les forces de seguretat de l’Estat, en la “pitjor emergència” viscuda a 80 anys ha estat clau perquè la Comunitat Valenciana “sigui avui el territori més segur d’Europa “.

“Aquest no ha estat un any més”, ha assenyalat el responsable de el Consell, que ha mostrat el seu agraïment a tots i totes les agents dels cossos de seguretat de l’Estat, “per haver salvat tantes vides” a la pandèmia de COVID-19 i per haver-se lliurat “a el límit” per la salut i la seguretat de la ciutadania.

Puig ha ressaltat el treball desenvolupat per la Policia de la Generalitat, que ha multiplicat per quatre els seus efectius durant la pandèmia, en àmbits com el control d’aforaments o les actuacions per fer respectar les normes bàsiques i per evitar situacions que atemptaven contra la salut pública .

“Des de març de 2020, heu dut a terme 425.000 actuacions relacionades amb la pandèmia, són gairebé el doble de les accions en un any normal, i valorem el vostre esforç, que ha estat a l’altura de el moment històric”, ha ressaltat Puig.

El president ha assenyalat, d’altra banda, que ara que s’han acabat les grans restriccions, segueix sent de gran importància la tasca de la Policia Autonòmica. “No podem permetre, després de tant esforç col·lectiu, que una minoria irresponsable posi en risc a el conjunt de la ciutadania”, ha manifestat Puig, que ha demanat un “últim gran esforç” per superar la pandèmia i facilitar la recuperació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: