Ximo Puig defensa la unitat al voltant de l’educació “sense exclusions” perquè a les aules rau “l’avenir dels joves i el nostre futur”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la unitat al voltant de l’educació, “sense exclusions”, perquè a les aules hi ha “l’avenir dels joves i el nostre futur”.

El responsable del Consell ha realitzat aquestes declaracions a l’acte d’inauguració del 49è Congrés de la Confederació Espanyola de Centres d’Ensenyament, que s’ha celebrat aquest divendres a Alacant, sota el lema “Educar amb propòsit”.

Durant la intervenció, el president ha destacat el suport de la Generalitat a l’educació privada i concertada perquè és “l’única manera de garantir l’educació en llibertat i perquè és un model d’èxit que es va iniciar fa 40 anys”.

Així, ha explicat que els Pressupostos del 2023 destinen 786 milions d’euros a l’educació privada i concertada, un 3% més que l’any passat i un 20% més que el 2015, “perquè l’educació és una prioritat enorme per a la Generalitat” .

Ximo Puig a més ha destacat que l’esforç del Consell també s’ha plasmat en acords assolits amb aquest sector, com el de la jubilació parcial del personal docent, el permís de lactància dels dos progenitors, l’acord per a les ajudes en pandèmia o extensió de l’orientació educativa a infantil i primària, “una reivindicació històrica que s’ha assolit al juliol”.

En aquest sentit, ha apostat “el diàleg” per aconseguir “més acords” i ha subratllat la necessitat d’avançar en l’objectiu fonamental de la universalització de l’educació des dels 0 anys, un aspecte en què la Generalitat està fent un gran esforç i que ha permès que aquest curs “14.000 nens de 2 a 3 anys vagin de franc a escoles infantils privades”.

D’altra banda, el president s’ha referit a la importància de la formació professional per mantenir i continuar amb la creació d’ocupació entre els joves i ajustar la demanda a l’oferta.

A més, ha advocat pel progrés formatiu i ha assenyalat que la Comunitat Valenciana ha reduït a la meitat l’abandonament escolar en els darrers vuit anys, en què la taxa ha passat del 24% al 12%.

El cap del Consell també ha recordat que el 1977 va néixer la Confederació Espanyola de Centres d’Ensenyament, en un moment en què la premsa destacava a les seves portades les paraules “Constitució i Educació” que, en opinió del president, representen “valors” vigents i des dels que “avui mirem demà”.

Per acabar, Ximo Puig ha remarcat que l’educació és “una eina de concòrdia, pau i prosperitat per a tots els pobles” i ha de tenir nous propòsits entre els quals ha destacat la formació del pensament crític, la defensa de les desigualtats i el rebuig al fanatisme i el fàstic escolar a les aules, que és on es juga la cohesió social.

Informació i FOot: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: