Ximo Puig assisteix a la proclamació de César de la Font Núñez com a Premi Princesa de Girona en Investigació Científica

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha assistit a la proclamació de César de la Font Núñez com a guanyador de el Premi Fundació Princesa de Girona en la categoria d’Investigació Científica 2021, que ha presidit Sa Majestat el Rei Felip VI.

L’acte, celebrat al Centre Cultural Les Cigarreras d’Alacant, ha comptat també amb l’assistència de l’Ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Es tracta del segon any consecutiu que la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) proclama a la Comunitat Valenciana el vencedor de la categoria Investigació Científica, ja que la passada edició, en la qual va ser guardonat Rubén Darío Costa, es va celebrar a València.

En aquesta edició el jurat ha decidit atorgar el premi, per unanimitat, a César de la Font en reconeixement a la seva excel·lent trajectòria científica en el camp de la biologia computacional. El seu àmbit de treball, de gran rellevància social i industrial, consisteix en el disseny de nous antibiòtics per ordinador, tasca que desenvolupa a la Universitat de Pennsilvània i en la qual és pioner. A més, el jurat ha valorat l’activitat i el compromís de l’guardonat en defensa de grups socialment desafavorits.

De la Fuente se suma als premiats en altres quatre categories: Arts i Lletres, que ha recaigut en l’escriptora Maria Sánchez Rodríguez; Empresa, per la sòcia fundadora de Goy Gentile Advocats, Lucía Goy; Social, que ha estat per al fundador de l’ONG NASCO Feeding Minds, Ousman Umar; així com a l’guardonat en la categoria Internacional, que es donarà a conèixer en els pròxims dies.

En el transcurs de l’acte, el president ha acompanyat a SM el Rei en la reunió amb premiats d’anys anteriors, i en el diàleg sobre els nous reptes de la ciència i la importància de l’ ‘mentoring’ i el talent en la transformació.

Així mateix, han mantingut una trobada amb joves participants a la final de l’repte emprenedor de la FPdGi. Es tracta d’un taller en el qual durant quatre setmanes més de 250 alumnes de 8 centres educatius de la Comunitat Valenciana han plantejat solucions creatives per fomentar les vocacions científiques dels joves.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: