Ximo Puig assegura que “l’estabilitat i la confiança” que genera la Comunitat Valenciana constitueix la clau per atraure grans inversions i crear més ocupació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la “confiança i estabilitat” que genera la Comunitat Valenciana constitueix la clau per atraure inversions de grans empreses i crear més feina.

Així ho ha manifestat durant la visita al nou centre logístic d’Amazon a Onda, on ha estat acompanyat pel director d’Amazon Customer Fulfillment a França, Itàlia i Espanya, Fred Pattje, i la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat , Rebeca Torró.

En el transcurs de l’acte, el president ha assenyalat que les noves instal·lacions d’aquesta companyia, que ja disposa de quatre més a la Comunitat Valenciana, són les més extenses i generaran 500 llocs de treball indefinits. Alhora, ha destacat l’efecte tractor del nou centre sobre les empreses valencianes, atès que més de 1.500 pimes venen els seus productes a través d’Amazon.

Durant la seua intervenció, Ximo Puig s’ha referit a l’aposta de la Comunitat Valenciana per la nova indústria basada en el coneixement, amb l’impuls de la millor universitat tecnològica d’Espanya, amb un ecosistema tecnològic i formatiu d’avantguarda i amb uns treballadors preparats”. En aquest sentit ha animat el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana a aprofitar els fons europeus per digitalitzar els seus negocis, i ha destacat que ja hi ha 800 pimes de Castelló que han sol·licitat aquests fons.

D’altra banda, també ha valorat que el centre logístic d’Onda contribueix al “renaixement d’una zona potent a la indústria com La Plana”, que ha considerat com a “triangle d’or logístic per moure mercaderies” gràcies a les connexions pel nord amb l’aeroport, l’autovia, el port i el corredor mediterrani, a través de la futura estació intermodal, i pel sud amb Parc Sagunt, el port, la futura estació i els corredors cantàbric i mediterrani, ha manifestat.

Finalment, el cap del Consell ha destacat que l’aposta d’Amazon se suma a les recentment anunciades per “les empreses més grans del món” com Volkswagen, Ford o HP, i ha insistit que “cal aprofundir en aquesta via per aconseguir que vinguin els grans i que beneficiïn tothom”. Per això, ha remarcat la necessitat de planificar i desenvolupar sòl de qualitat “per estar llestos davant de futures necessitats industrials” com s’està treballant actualment a l’entorn d’Aerocas oa Port Castelló.

Nou centre logístic

El nou centre logístic a Onda ocupa una superfície de 58.000 metres quadrats i compta amb més de 130.000 metres quadrats dedicats a emmagatzematge i comptarà amb una plantilla de 500 llocs de treball permanents. Aquestes instal·lacions recolzaran les operacions de primera milla d’Amazon a Espanya, i permetran emmagatzemar i gestionar fins a 4 milions d’unitats de productes grans.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: