Ximo Puig assegura que la Comunitat Valenciana aconseguirà la immunitat de grup abans d’el 9 d’Octubre

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat en la clausura de l’Seminari de Govern-Estiu 2021, celebrat a la localitat de Benassal (Alt Maestrat), que la Comunitat Valenciana aconseguirà la immunització de grup abans d’el 9 d’octubre, el que suposarà “un punt d’inflexió en l’agenda de l’Consell: la superació de la pandèmia i la recuperació econòmica, social i emocional”.

El president ha assenyalat que els propers dos mesos seran el “esprint final” de l’procés de vacunació, assegurant que la Generalitat està preparada per concloure aquest procés iniciat el 27 de desembre de l’any passat. Així mateix, ha recordat que en aquests mesos s’ha administrat la vacuna a més tres milions de valencians, dels quals ja tenen la pauta completa dos milions i mig.

Amb l’inici aquesta setmana de la vacunació a el grup d’entre 20 i 29 anys, que es generalitzarà a partir de la setmana que ve, i la planificació que ultimen les conselleries de Sanitat i Educació per vacunar els escolars majors de 12 anys, ” podem garantir que el 9 d’Octubre, el dia del nostre naixement com a poble, més de l’70% de tots els valencians i valencianes majors de 12 anys estaran vacunats amb la pauta completa “, ha assegurat el cap de Consell.

No obstant, el president ha insistit en la necessitat de mantenir “la màxima prudència i coresponsabilitat mentre arriba aquest moment”, complint amb totes les mesures establertes per evitar la propagació de virus en aquesta nova onada.

Puig ha assenyalat que amb l’actiu de la vacunació es podrà encarar el procés de recuperació econòmica, social i emocional. “Estem aconseguint superar de manera conjunta un gran repte amb gran esforç i sacrifici de tots els valencians i valencianes. Els valencians podem estar orgullosos de la tasca que hem fet”, ha dit el president.

Oportunitat històrica per a la recuperació

Durant la seva intervenció, el cap de el Consell ha destacat que és moment d’aprofitar “l’oportunitat històrica per a la recuperació amb el suport dels fons europeus”, que la Generalitat gestionarà amb “agilitat i rapidesa”.

En aquest sentit ha explicat que els fons permetran ajudar les empreses de la Comunitat en el seu procés de modernització i digitalització, així com en l’impuls de la transició energètica per garantir un entorn més sostenible, i el reforç de l’escut de l’Estat de benestar, amb la millora de pilars que la pandèmia ha demostrat essencials com la sanitat, l’educació i els serveis socials. “Tot amb l’objectiu que ningú es quedi enrere”, ha dit el president.

El president de la Generalitat ha assegurat que els propers mesos “seran decisius per a la recuperació”, i s’ha referit a la celebració la pròxima setmana de la Conferència de Presidents, “una trobada centrada en l’aplicació dels fons europeus, on la Comunitat Valenciana té molt a dir “, ha manifestat.

Referent a això, Puig ha assenyalat que la Comunitat ha demostrat durant tota la pandèmia seva capacitat d’adaptació a circumstàncies adverses i canviants. “Hem contractat metges i mestres, hem ajudat autònoms i empreses, hem estat al costat dels més vulnerables, i ho hem fet amb eficàcia i resultats”, ha explicat.

Compliment de l’acció de govern

Per la seva banda, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha destacat que la celebració d’aquesta versió reduïda de l’Seminari de Govern reflecteix que el Consell, a l’igual que el conjunt de la societat, “està recuperant una normalitat que la pandèmia ha trastornat .

“Des del principi d’aquesta crisi sanitària tots els esforços de la Generalitat Valencià han anat dirigits a evitar que es convertís també en una crisi econòmica i social. Per això hem dedicat tots els esforços humans i econòmics possibles a desenvolupar una vacuna social de protecció de les persones i col·lectius més afectats per la pandèmia “, ha assegurat Oltra.

La vicepresidenta ha destacat que “tot aquest treball no ha desviat a el Consell de l’acció de govern quotidiana, de l’acompliment dels objectius que ens havíem marcat”. “Aquest és un govern que continua treballant, que rendeix comptes del que fa i que continua marcant-se objectius polítics i de gestió que fan avançar la societat”, ha dit la vicepresidenta.

Finalment, Oltra ha detallat els objectius de el Consell per al proper semestre així com el grau de compliment dels seminaris anteriors.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: