Ximo Puig aposta per la innovació en agroalimentació i destaca el seu valor estratègic per a l’economia i la vertebració del territori

. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que el futur de el sector agroalimentari passa per l’aposta per la innovació i ha defensat la necessitat de “vertebrar” el sector a través d’una mirada “col·lectiva”.

Així s’ha expressat en el lliurament dels II Premis Fedacova, on ha defensat el valor estratègic de sector per a l’economia i el territori valencià, donat el seu protagonisme en termes d’ocupació i vertebració territorial.

En aquest sentit, ha recordat que el sector agroalimentari manté més de 35.000 llocs de treball directes i 60.000 indirectes i que, juntament amb els seus sectors associats, representa prop de l’10% de l’PIB.

A més, s’ha referit als reptes de futur, com els comercials, tecnològics i mediambientals, i ha advocat pel desenvolupament tecnològic, “la innovació i la millora de la productivitat” per poder competir en els mercats internacionals amb un model productiu més sostenible i competitiu.

Referent a això, ha explicat que el sector agroindustrial valencià és el segon en volum d’exportació, el que situa a la Comunitat Valenciana com la tercera regió exportadora de productes agrícoles. També ha destacat que les exportacions hagin crescut un 3,3% en el que va d’any.

El titular de el Consell ha defensat la necessitat de “treballar junts” per portar a un mercat altament competitiu productes acords a l’exigència de qualitat que reclamen els consumidors.

D’altra banda, ha considerat que el sector està “en un bon moment”, tot i factors d’inestabilitat a nivell internacional, com la crisi aranzelària i el Brexit.

El responsable de l’executiu valencià ha assegurat que la Generalitat aposta per donar suport al associacionisme empresarial i també per impulsar iniciatives per afavorir la formació.

A l’acte també han assistit les conselleres de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

II Edició

Durant l’acte, s’han lliurat els guardons a Eurocebollas, en la categoria d’Internacionalització i a Mercavalencia en la de Qualitat i Seguretat Alimentària. A més, el premi honorífic de l’entitat ha recaigut en Blas Serrano Castellar, fundador de Càrnies Serrano.

A més, en aquesta segona edició dels premis Fedacova ha obtingut el guardó a l’Empresa Sostenible la companyia Wasy Himàlaia, mentre que el premi Innovació ha estat per a Granja Rinya.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: