Ximo Puig aposta per la “doble via alacantina” per recolzar amb els fons Next Generation tant els sectors emergents com els tradicionals

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per la “doble via alacantina” per aprofitar les oportunitats que ofereixen els fons Next Generation EU i donar suport amb ells tant als sectors emergents com als tradicionals.

El cap del Consell ha participat a l’acte de presentació de l’Anuari Econòmic ‘Pandèmia i guerra: l’impacte a l’economia alacantina’, elaborat per l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat d’Alacant (UA).

El responsable de la Generalitat ha destacat el dinamisme econòmic i la capacitat de generació docupació de la província dAlacant, que, com ha avançat, a data 20 dabril, havia aconseguit el seu rècord històric en afiliació a la Seguretat Social, amb 698.000 persones empleades.

En aquest moment, Alacant és la província de la Comunitat Valenciana “on més baixa l’atur, on les exportacions més creixen i on la confiança empresarial resisteix amb més solidesa, i tot això és producte d’una terra amb nou cors – un per cada comarca – i cinc pulmons”, ha assenyalat.

Puig ha assenyalat que aquests cinc pulmons són el turisme, la indústria, la innovació, l’agricultura i les infraestructures per fer possible la mobilitat, i han de ser reforçats “per oxigenar el conjunt de la Comunitat Valenciana”.

El president ha assenyalat així que el sector turístic “és font d’ocupació i també de prestigi internacional”, i per això, després de la crisi sanitària, la Generalitat assumeix el repte, a curt termini, d'”apuntalar el turisme de proximitat”, amb mesures com el bo viatge, i l’ambició, a mitjà termini, de preparar-se per a l’era digital, una missió en què Benidorm tindrà un protagonisme rellevant com a referència espanyola amb la seu del Centre Nacional d’Intel·ligència Turística.

A més, Puig també ha assenyalat que “és el moment de la indústria” i s’ha mostrat partidari d’aconseguir el màxim aprofitament dels fons europeus.

Corredor mediterrani de la innovació

Alhora, el president ha indicat que la innovació és la gran aposta de la Generalitat a Alacant, i, gràcies a la seua empenta, la Comunitat Valenciana “és el territori espanyol que més ha avançat en innovació en sis anys”. “Ho diuen els indicadors d’innovació regional que ha publicat la Comissió Europea: hem pujat 29 posicions al rànquing europeu” i “Alacant ja és la quarta ciutat del rànquing nacional en inversió en innovació”.

Per a Puig, “la innovació és la palanca que farà créixer a Alacant i que referenciarà aquesta ciutat al ‘corredor mediterrani de la innovació'”, davant de l’eix Madrid-Barcelona, ​​amb projectes com Districte Digital, el potent ecosistema privat o el creixement científic de la Universitat.

Així mateix, s’ha referit també al “pulmó irrenunciable” de l’agricultura, àmbit en què la Generalitat està contribuint a impulsar la transició digital, amb projectes com el ‘hub agrari’ a Elx, el programa Vega Renhace, els 521 milions d’inversions que es desplegaran amb el Pla de Regadius i la defensa d’aigua per sempre amb les mateixes quantitats i al mateix preu.

Finalment, ha identificat la mobilitat com a vector que recorre els anteriors, i ha indicat que en aquest aspecte s’està fent un gran esforç, amb actuacions en marxa com l’estació intermodal, l’ampliació del TRAM, la millora de la CV-95 al sud, la Ronda Sud d’Elx i la Via Parc d’Alacant o el Pla de Mobilitat Metropolitana Alacant-Elx.

Informació i Foto: Generaliat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: