Ximo Puig aposta per defensar una agricultura competitiva a Europa que eviti que el sector «jugui permanentment amb desavantatge»

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que ara «cal, més que mai, defensar l’agricultura competitiva» i ha subratllat la potència d’un sector agrari valencià que «no pot jugar amb desavantatge permanentment». «Els agricultors de la Comunitat Valenciana donen molt i han de rebre molt més del que reben», ha subratllat el titular de la Generalitat.

Puig ha defensat el treball conjunt del sector amb les comunitats autònomes i els eurodiputats i eurodiputades per fer de «lobby» a Europa en un moment en què «s’està negociant de nou la política agrària comuna».

El responsable de la Generalitat s’ha pronunciat així durant la clausura de l’Assemblea General d’Anecoop celebrada al Palau de Congressos de València, on ha afirmat que Anecoop se situa com la primera empresa hortofructícola de la Mediterrània «i una de les grans companyies europees» del sector agrari.

El cap del Consell també ha assenyalat en la seva intervenció que «no s’ha de permetre» que a Europa es puguin consumir productes que no tinguin les garanties sanitàries exigides per al que es produeix dins de la Unió, pel que ha cridat a treballar conjuntament per la millora de les condicions en el sector agrícola.

«A la base de tota aquesta arquitectura econòmica està l’agricultor, i hem d’aconseguir entre tots que augmenti la seva renda i hagi possibilitat d’atraure talent jove», ha prosseguit Puig, que ha recalcat que això no serà possible «si no es garanteix un salari adequat «.

Puig ha recordat que en l’àmbit europeu ja s’ha avançat en qüestions com l’Observatori de Fruites i Hortalisses, que, segons el president, servirà «per analitzar en temps real l’evolució del mercat i dignificar la cadena de valor», així com per «augmentar la transparència dels preus».

Una història d’èxit

Puig ha assegurat que les cooperatives citrícoles organitzades en Anecoop representen una història d’èxit que es considera un referent a tot Espanya i ha expressat, per tant, que aquest «model de prosperitat» demostra que el cooperativisme «és una aposta segura».

«Per vosaltres passa la capacitat de competir, i això només pot aconseguir-se a partir del capital humà, la professionalització, la innovació i la capacitat d’avançar en altres mercats internacionals», ha prosseguit Puig, que ha felicitat a més a l’entitat per uns resultats financers «que no són producte de la casualitat».

El cap del Consell ha asseverat, en aquest sentit, que en l’Assemblea General se celebra també «que gairebé el 14% de les cooperatives que van sorgir a Espanya eren valencianes i que el 20% dels socis de les noves cooperatives que van sorgir en 2018 eren valencians «, així com que, d’entre aquestes empreses,» al voltant de 408 cooperatives agroalimentàries van facturar 2.136.000 d’euros en 2016 amb 28.825 llocs de treball directes i 22.082 indirectes «.

El president ha recordat a més la figura de l’exconseller d’Agricultura Lluís Font de Mora, a qui ha definit com «un dels grans promotors d’Anecoop i impulsor de la llei del cooperativisme» que simbolitza «els valors de tota una generació».

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: