Ximo Puig apel·la a el consens de tota la societat valenciana per segellar un acord de reconstrucció: “Res serà fàcil si no sumem tots els esforços”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apel·lat a l’consens ia la unitat per avançar, més que cap a la “nova normalitat”, cap a una “normalitat millorada” que garanteixi una societat més prospera i amb major inclusió davant la crisi provocada per la expansió de la pandèmia de COVID-19.

“Hem de aixecar-nos i mirar cap endavant per garantir la recuperació, i, per a això, necessitem concitar tots els esforços i totes les voluntats”, ha recalcat el president, que ha afegit: “Res va a arribar gratis, res serà fàcil si no hi ha aquesta voluntat de veritat de arremangar i de mirar cap endavant junts “.

El president ha fet aquestes declaracions durant la seva compareixença per presentar l’informe de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) ‘La superació de la crisi de la COVID-19 a la Comunitat Valenciana: un full de ruta de la reconstrucció de l’economia’, document que prèviament ha estat traslladat a les síndiques i els síndics de les Corts en una reunió mantinguda al Palau de la Generalitat.

El president ha estat acompanyat en l’acte pel director d’Investigació de l’IVIE, Francisco Pérez, i el director adjunt de Recerca de el mateix organisme, Joaquín Maudos, que també han participat en la reunió amb els grups parlamentaris.

El cap de el Consell ha recordat que es va comprometre a encarregar aquest informe perquè servís de punt de partida en Les Corts per la Comissió Especial d’Estudi per a la Reconstrucció Social, Econòmica i Sanitària, que aprova aquest divendres el seu pla de treball. Referent a això, Puig ha subratllat que el document, en el qual s’identifiquen les debilitats de la Comunitat i s’estableixen mesures a curt, mitjà i llarg termini per enfortir el seu sistema productiu, constitueix un “bon començament” per a un “debat rigorós” .

“Diagnòstic compartit” per a una “solució compartida”

Puig, que ha destacat que, per arribar a una “solució compartida, resulta convenient partir també d’un” diagnòstic compartit “, ha valorat la” receptivitat “i” disposició “que s’ha observat en la reunió mantinguda aquest dijous amb les portaveus i els portaveus de les Corts, i ha assenyalat que el document aportat per una institució d’el prestigi de l’IVIE fa que la Comunitat siga la primera autonomia a comptar amb una eina d’aquestes característiques que li permetrà avançar en els treballs d’una comissió específica per a la recuperació.

El president ha incidit, d’altra banda, en la necessitat d ‘ “accelerar” els processos per fer front als reptes que se li plantegen a la Comunitat Valenciana a l’hora d’aconseguir una convergència amb la renda mitjana d’Espanya i d’Europa, i també en àmbits com l’envelliment de la població, la transició climàtica o la digitalització. “Ara és més urgent que mai”, ha dit el president.

En aquest sentit, ha manifestat que s’està marcant l’itinerari de tota una dècada, per la qual cosa s’ha de pensar en les pròximes generacions, “i no en les pròximes eleccions”, i ha subratllat que el “espai de l’insult” que es s’aprecia en altres llocs d’Espanya “és un intangible negatiu per a la recuperació” que espera que “no contagiï” a la política valenciana.

Per la seva banda, el director d’Investigació de l’IVIE, el catedràtic Francisco Pérez, ha exposat les principals línies de l’informe, que traça un full de ruta per a la recuperació amb un doble objectiu: recuperar com més aviat el nivell de benestar previ “a la pandèmia de COVID-19 i reduir la bretxa que separava la Comunitat Valenciana de la mitjana nacional en renda per càpita abans de la crisi.

Infrafinançament “tan duradora com injustificada”

Francisco Pérez també s’ha referit a la necessitat de comptar amb un “horitzó financer sostenible”, i ha al·ludit en aquest sentit a la necessitat de donar solució a la infrafinançament que arrossega la Comunitat Valenciana “tan duradora com injustificada”.

El mateix document estableix referent a això que “la reconstrucció exigeix ​​solidaritat a molts nivells, i també en el interterritorial, perquè la Comunitat Valenciana, ni pel seu nivell de renda ni pel tracte financer que rep dels ingressos públics, compta amb els mateixos recursos que altres comunitats per posar en peu la seva reconstrucció en condicions similars a altres “.

El full de ruta traçada en aquest document “exigeix ​​el compromís i col·laboració de tots els actors de l’economia i societat valenciana”. Per això, subratlla que la incorporació a el grup de regions més dinàmiques “reclama un gran pacte” que compti amb el consens de el Consell i les forces polítiques representades a les Corts, les altres administracions públiques, les empreses, els sindicats, les universitats, les organitzacions socials i la societat civil.

L’informe esmenta “les limitacions de el sector públic valencià per executar polítiques de desenvolupament regional, com a conseqüència del seu finançament clarament inferior a la mitjana de les comunitats”. “Mantenir uns nivells de despesa per habitant en sanitat i educació similars a la mitjana suposa un esforç financer més gran per a la Generalitat i redueix substancialment els recursos disponibles per a la resta de polítiques, especialment per a les de foment de el desenvolupament regional. Les conseqüències d’aquesta situació són més greus en les actuals circumstàncies “, argumenta.

Horitzons temporals a curt, mitjà i llarg termini

Per assentar les bases de la reconstrucció i respondre als reptes als quals s’enfronta la Comunitat Valenciana, es plantegen tres horitzons temporals, a curt, mitjà i llarg termini. Els principals objectius en cada un d’aquests horitzons són:

A curt termini, s’estableix la necessitat d’aplanar la corba de contagis i ampliar la capacitat de resposta de el sistema sanitari; sostenir l’ocupació i el teixit productiu; protegir els ingressos dels més perjudicats i mantenir i reforçar la capacitat de pagament de les administracions públiques valencianes.

A mig termini, es proposa tornar a generar ingressos perquè puguin seguir funcionant el sector privat i el públic; evitar el risc que representa un endeutament públic insostenible; millorar la seguretat de el sistema de salut; millorar la situació de les residències de gent gran; adaptar l’educació a les limitacions derivades de el risc de contagi i combatre els seus potencials conseqüències per a la igualtat d’oportunitats; reforçar la capacitat de competir en el nou escenari globalitzat, enfortir el teixit productiu per guanyar productivitat i incorporar el coneixement com a palanca bàsica per guanyar competitivitat.

A llarg termini, per escurçar la bretxa que separa la Comunitat en PIB per càpita i en productivitat de la mitjana nacional, cal abordar reformes estructurals per corregir les debilitats de el teixit empresarial i de el sector públic. Això requereix, en l’àmbit privat, el reforç de l’capital humà i de l’esforç inversor en intangibles, en particular en R + D de les empreses; fomentar el creixement de les empreses i la professionalització de la seva direcció; aprofitar les oportunitats de la nova normalitat. I en àmbit públic, es necessita la modernització de l’Administració; l’agilització el marc regulador; el reforç de la inversió pública i l’eliminació de la discriminació financera de la Comunitat Valenciana.

Tres grans línies estratègiques

L’informe agrupa les respostes als reptes de la situació creada pel coronavirus al voltant de tres grans línies estratègiques:

– Gestionar l’avanç de la societat de el coneixement, la digitalització i el treball de el futur per aprofitar les seves moltes oportunitats.

– Adaptar el teixit productiu a aquest nou escenari que emergeix de les tendències de canvi tecnològiques, socials i econòmiques perquè sigui una normalitat millorada.

– Modernitzar l’estat de benestar i la governança de la cosa pública, promovent un desenvolupament sostenible, alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible per a 2030, des d’una perspectiva econòmica, social i mediambiental.

A curt termini, considera, com a àmbits d’actuació especialment importants, els següents:

– El manteniment generalitzat de la prevenció per limitar el risc de contagi.

– L’adaptació de el sistema de salut per millorar la seva capacitat de resposta a les crisis.

– L’adaptació de el sistema educatiu a un escenari de presència limitada en els centres i reforç de la digitalització.

– L’enfortiment de el sistema d’atenció a la dependència per respondre als reptes sanitaris i de l’envelliment.

– L’ampliació de la protecció a treballadors i empreses especialment afectats per la nova normalitat, sobretot turístiques.

– Un programa de lluita contra l’exclusió, mitjançant polítiques actives d’ocupació per a col·lectius vulnerables.

– Un programa d’aprofitament empresarial de les oportunitats derivades de la COVID-19, mitjançant iniciatives de col·laboració publicoprivada.

– L’impuls a la digitalització de famílies, pimes, microempreses, autònoms i sector públic.

– El reforç de la R + D + i orientat a la solució de problemes derivats de l’COVID-19.

– La col·laboració publicoprivada, simplificant el marc regulador i agilitzant els procediments de contractació.

– El foment de la mobilitat sostenible, des d’una perspectiva mediambiental i de riscos per a la salut.

– La revisió de les prioritats de despesa pública, adaptant-les a el nou escenari de necessitats.

– La reforma de finançament autonòmic, per posar fi a l’actual discriminació de la Generalitat.

L’informe esmenta “els limitacions de el sector público valencià per executar polítiques de desarrollo regional, com a conseqüencia de su Finançament Clarament inferior a la Mitjana de les comunidades”. “Mantenir uns nivells de Despesa per Habitant en sanitat i educació similars a la Mitjana suposa 1 ESFORÇ financer més gran per a la Generalitat i redueix substancialment a els recursos disponibles per a la resta de polítiques, Especialment per a les de fomentar de l’desarrollo regional. les Conseqüències d’AQUESTA situaciò són més Greus en els actuals Circumstàncies “, argumenta.

Horitzons temporals a curt, mitjà i Llarg Termini

Per assentar les bases de la reconstrucció i Respondre ALS Reptes ALS quals s’enfronta la Comunitat Valenciana, és plantegen 3 horitzons temporals, a curt, mitjà i Llarg Termini. Els Principals Objectius en cadascú d’aquests horitzons són:

A curt Termini, s’estableix la necessitat d’aplanar la corba de contagis i ampliar la Capacitat de Resposta de sistema sanitari; sostenir l’ocupació i el Teixit productiu; protegir a els Ingressos dels més perjudicats i mantenir i reforçar la Capacitat de Pagament de les Administracions Públiques valencianes.

A mig Termini, és Proposa tornar a generar Ingressos perque puguin seguir funcionant el sector privat i el público; evitar el RISC que representa un endeutament público insostenible; Millorar la seguridad de el sistema de salut; millorar la situació de les residències de gent gran; adaptar l’educació a les limitacions derivades de l’RISC de contagi i combatre a els Seus potencials Conseqüències per a la igualtat d’Oportunitats; reforçar la Capacitat de competir al nou escenari globalitzat, Enfortir el Teixit productiu per guanyar productivitat i incorporar el Coneixement com a palanca bàsica per guanyar competitivitat.

A Llarg Termini, per escurçar la Bretxa que separa la Comunitat en PIB per càpita i en productivitat de la Mitjana nacional, calç abordar reformes estructurals per corregir els debilitats de l’Teixit empresarial i de el sector público. Aixó requereix, a l’Àmbit privat, el Reforç de l’capital humà i de l’ESFORÇ inversor en intangibles, en particular en R + D de les empreses; fomentar l’Creixement de les empreses i la professionalització de su dirección; aprofitar els Oportunitats de la nova normalitat. I a àmbit público, és necessita la Modernització de l’Administració; l’agilització el marc regulador; el Reforç de la Inversió pública il ‘ELIMINACIÓ de la discriminació financera de la Comunitat Valenciana.

Tres Grans línies estratègiques

L’informe agrupa els Respostes ALS Reptes de la situaciò creada paper coronavirus a l’Voltant de tres Grans línies estratègiques:

– Gestionar l’Avanç de la societat de l’Coneixement, la digitalització i el Treball de el futur per aprofitar els Seves Moltes Oportunitats.

– Adaptar el Teixit productiu a AQUEST nou escenari que emergeix de les Tendències de cambio Tecnològiques, socials i econòmiques perque va seguir 1 normalitat millorada.

– Modernitzar L’Estat de benestar i la governança de la cosa pública, promovent 1 desenvolupament sostenible, alineat con los Objectius de desenvolupament sostenible per a 2030, des d’ ‘una perspectiva econòmica, social i mediambiental.

A curt Termini, considera, com a Àmbits d’actuació Especialment importants, a els Següents:

– El Manteniment generalitzat de la prevenció per limitar l’RISC de contagi.

– L’adaptació de el sistema de salut per Millorar su Capacitat de Resposta a les crisis.

– L’adaptació de el sistema educatiu a un escenari de presencia limitada a els centres i Reforç de la digitalització.

– L’Enfortiment de sistema d’Atenció a la Dependència per Respondre ALS Reptes sanitaris i de l’envelliment.

– L’ampliació de la protecció a Treballadors i empreses Especialment ment afectats per la nova normalitat, sobretot Turístiques.

– Un programa d’lluita contra l’exclusió, mitjançant polítiques actives d’ocupació per a Col·lectius vulnerables.

– Un programa d’Aprofitament empresarial de les Oportunitats derivades de la COVID-19, mitjançant iniciatives d’Col·laboració publicoprivada.

– L’impuls a la digitalització de familias, pimes, Microempreses, Autònoms i sector público.

– El Reforç de la R + D + I orientat a la Solució de problemes derivats de l’COVID-19.

– La Col·laboració publicoprivada, simplificant el marc regulador i agilitzant a els Procediments de Contractació.

– El foment de la mobilitat sostenible, des d’ ‘una perspectiva mediambiental i de cingles per a la salut.

– La revisió de les prioritats de Despesa pública, adaptant-les a l’nou escenari de necessitats.

– La reforma de Finançament Autonòmic, per posar fi a l’actual discriminació de la Generalitat.

– La reforma de finançament autonòmic, per posar fi a l’actual discriminació de la Generalitat.

reformes estructurals

A més, conclou també que, un cop recuperades la renda i l’ocupació, resulta necessari emprendre reformes estructurals i millorar l’eficiència d’empreses i administracions des de les següents premisses:

– El creixement basat en el coneixement, augmentant l’esforç inversor en R + D + I, variant la seva composició perquè adquireixin més protagonisme les empreses i la inversió privada en intangibles.

– El reforç de la col·laboració entre empreses, universitats, instituts i centres tecnològics per realitzar projectes conjunts que permetin superar els difícils reptes de l’actual crisi i aprofitar les oportunitats.

– La millora dels resultats de el sistema educatiu, l’excel·lència formativa i la igualtat d’oportunitats.

– La digitalització de el teixit productiu, desenvolupant un ecosistema d’empreses especialitzades en productes i serveis digitals, digitalitzant els models de negoci i desenvolupant les infraestructures 5G públiques o recolzades públicament.

– El foment de l’emprenedoria, impulsant les vocacions emprenedores i simplificant el marc regulador perquè faciliti el creixement de les empreses.

– La internacionalització competitiva de les empreses, recolzant la seva adaptació a les oportunitats de la nova normalitat i l’especialització en activitats de valor afegit, amb tasques més qualificades i creatives.

– La relocalització d’activitats, fomentant la col·laboració publicoprivada per atreure inversions que reforcin la posició valenciana en les cadenes de valor, potenciant els clústers i parcs tecnològics.

– El foment de la responsabilitat social corporativa (RSC) i els sistemes de govern corporatiu professionalitzats entre les empreses valencianes, i la seva col·laboració en objectius mediambientals, socials i tecnològics.

– La reducció d’emissions i atracció d’inversions verdes, impulsant un creixement mediambientalment sostenible i l’aprofitament de les seves oportunitats.

– La digitalització i professionalització de l’Administració pública, per millorar l’eficiència en la seva gestió i transformar la prestació dels seus serveis i l’avaluació dels resultats de les seves polítiques.

– El sanejament financer de la Generalitat Valenciana per a reduir la seva vulnerabilitat actual i reforçar la seva autonomia fiscal i de despesa.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: