Ximo Puig anuncia una segona convocatòria d’ajuts de el Pla Resistir Plus a la qual podran acollir-se empreses de tots els sectors econòmics

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una segona convocatòria d’ajuts de el pla #ResistirPlus a la qual podran acollir-se empreses de tots els sectors econòmics.

Així ho ha manifestat després de la reunió mantinguda amb representants de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (CEPYME), Associació de Treballadors Autònoms de la Comunitat Valenciana (ATA), Unió Empresarial de la Província d’Alacant (UEPAL) i de la Unió d’Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE), a la qual també ha assistit el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.

El president ha explicat que l’objectiu de la segona convocatòria d’ajuts és arribar a totes aquelles empreses i professionals autònoms, de qualsevol CNAE, en el cas de les empreses que tributen per mòduls, ia aquelles que hagin registrat una disminució dels seus ingressos superior a l’ 30% durant l’any passat i com a conseqüència de la pandèmia, en el cas de les empreses que tributen per estimació directa.

Així mateix, en aquesta segona convocatòria d’ajuts es flexibilitzen els criteris de despeses subvencionables, de tal manera que es consideraran també subvencionables els costos fixos causants de pèrdues comptables, independentment que s’hagin pagat o estiguin en deute.

Cal destacar que a aquesta segona convocatòria podran tornar a presentar-se totes aquelles empreses que ja hagin formalitzat la seva sol·licitud en la primera, sempre que en la resolució de les ajudes no haguessin obtingut ja la màxima quantia establerta de 3.000 euros, en el cas de les persones físiques i jurídiques que tributen per mòduls, i de 200.000 euros en el cas de les empreses que tributen per estimació directa.

Amb la nova convocatòria, la Generalitat pretén distribuir íntegrament entre les empreses valencianes els 647 milions d’euros disponibles en el Pla Resistir Plus amb l’objectiu de garantir la liquiditat i la solvència empresarial de el teixit productiu, i especialment la d’aquells sectors més afectats per la pandèmia.

Primera fase de el Pla Resistir Plus

Cal recordar que la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha resolt ja els primers 7,4 milions d’ajudes directes de la primera fase d’el Pla Resistir Plus, dels quals es beneficiaran 2.627 empreses que havien sol·licitat la seva ajuda en aquesta fase. Els primers expedients resolts representen 54,27% del total de sol·licituds formalitzades que s’han registrat per a la primera fase de l’procés, de manera que el 45,73% restant es resoldran en els pròxims dies.

Aquestes primeres ajudes van adreçada a autònoms i autònomes que tributen pel règim d’estimació objectiva o mòduls; a empreses de nova creació en 2019, així com a aquells negocis que hagin realitzat canvis en la societat mercantil.

El 87% dels expedients aprovats han estat per import de 3.000 euros, és a dir la màxima quantia que podia sol·licitar-se en aquesta fase, i el restant 13% (345 expedients d’un total de 2.627) han estat per una quantitat inferior, a l’registrar les persones sol·licitants deutes pendents per quantia inferior a la màxima establerta.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: