Ximo Puig anuncia una reducció de fins al 50% de les tarifes de FGV Alacant que s’aplicarà a partir del 17 de juny, coincidint amb l’inici de Fogueres

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una reducció de fins al 50% de les tarifes de FGV Alacant que s’aplicarà a partir del divendres 17 de juny, coincidint amb l’inici de les festes de les Fogueres, a fi d’afavorir ús daquest mitjà de transport.

Així ho ha manifestat després de mantenir una reunió amb la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, i la directora gerent de FGV, Anaïs Menguzzato, on s’ha presentat el plànol zonal del TRAM d’Alacant.

El cap del Consell, ha assegurat que la reducció dels preus beneficiarà totes les persones que utilitzin el transport públic de la Generalitat, que també augmentarà la seva disponibilitat per millorar la mobilitat de la ciutadania.

En aquest sentit, ha explicat que la mesura acordada permetrà donar suport a les famílies davant l’augment del cost de la vida, i ha assegurat que des de l’àmbit públic, així com des del privat, cal fer “tots els esforços” per contenir els preus i acabar amb un procés inflacionari que empobreix les persones, especialment les de més vunerabilitat.

Durant la seva intervenció, el president també ha reiterat l’aposta del Consell per la sostenibilitat i per accelerar tots els processos que permetin que el transport públic sigui un “actor fonamental per a la descarbonització i per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania”.

Així mateix, s’ha referit a la bona acollida que ha tingut entre la ciutadania la gratuïtat del transport públic de FGV els diumenges, i ha assenyalat que la iniciativa ha propiciat un increment entre el 40% i el 50% del nombre de viatgers.

Finalment, ha destacat que la Generalitat està ultimant un operatiu especial per a les Fogueres del 2022, similar al de les anteriors festes abans de la pandèmia, per tal de donar servei les 24 hores, davant l’elevada demanda de viatgers prevista, que a les darreres festes va superar les 450.000 persones.

Reducció de zones del TRAM d’Alacant

En el marc de l’impuls a la mobilitat sostenible, la Generalitat reduirà les zones del TRAM d’Alacant, per la qual cosa el pla zonal se simplificarà i passarà de 6 a 3 úniques zones, que seran més grans i tindran més cobertura, fet que a més farà lús de transport públic més senzill i còmode.

D’aquesta manera, les tres noves zones més àmplies es correspondran amb les tres comarques per on circula el TRAM d’Alacant: l’Alacantí, la Marina Baixa i la Marina Alta.

Aquesta mesura promoguda per la Generalitat permet assolir una homogeneïtzació dels preus de FGV a les seves explotacions de València i Alacant per promoure la igualtat en l’ús del servei de transport.

A més, es preveu beneficiar 700.000 veïns i veïnes potencials usuaris del TRAM de 13 localitats, xifra que incrementarà notablement en període estival, ja que alguns dels municipis pels quals discorre el tramvia, com ara Dénia, quintupliquen la seva població a l’estiu o multipliquen la seva població per set, com és el cas de Benidorm.

En concret, es reduirà el nombre de tarifes aplicables, que seran d’una, dues o tres zones, en què els bons de 10 viatges costaran 8 euros, 12 euros i 20 euros, respectivament, fet que suposa una baixada de preus de fins a el 50%, depenent de l’origen i la destinació.

D’altra banda, la Generalitat ha començat a establir contacte i treballar amb ajuntaments, operadors de transport interurbans i Rodalies per ampliar la zona TAM i expandir-la al conjunt de l’àrea metropolitana d’Alacant.

Augment de viatgers

Dins del progressiu increment de viatgers experimentat a Alacant el darrer any, per primera vegada se supera el milió de desplaçaments en un mes, resultat que no s’aconseguia des d’abans de la pandèmia. Aquest mes de maig s’ha registrat un augment del 18% de viatgers i viatgeres respecte del mateix mes del 2019, abans de la pandèmia.

A més, durant els diumenges del mes de maig a Alacant s’han desplaçat més de 155.000 persones utilitzant el TRAM, fet que suposa un increment de viatgers d’entre un 40% i un 50% respecte a diumenges anteriors a la implantació d’aquesta mesura. Per donar resposta a aquest augment de la demanda, s’està incrementant el nombre de circulacions en hores punta, es fa control d’aforament en algunes estacions i s’ha incrementat el personal de seguretat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: