Ximo Puig anuncia una inversió de 316 milions d’euros a Alacant per impulsar la mobilitat sostenible i “millorar la cohesió social i territorial”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat invertirà 316 milions d’euros a Alacant per impulsar la mobilitat sostenible, que permetrà millorar la cohesió social i territorial.

Així ho ha avançat durant la seva intervenció a l’acte de cloenda de la jornada sobre mobilitat en zones urbanes ‘Cap a la ciutat zero’, organitzada per la Càtedra Vectalia de Mobilitat de la Universitat d’Alacant, en què també ha participat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

En el transcurs de l’acte, el president s’ha referit a l’aposta del Consell per impulsar el transport públic “de qualitat, descarbonitzat i capaç d’oferir el millor servei possible”, perquè contribueix a “millorar la qualitat de vida de la ciutadania ”, ha assegurat.

En aquest sentit, ha advocat per una connexió més gran de tot el territori a través d’“una xarxa en forma de malla que superi centralitats ineficients”, mitjançant grans infraestructures com la connexió d’Alacant i València per AVE, així com l’impuls de les actuacions pendents per finalitzar el Corredor Mediterrani, i altres connexions com el tramvia d’Alacant a Dénia, que ha comptat amb 150 milions d’inversió i que s’acabarà aquest any; i el nou tramvia de Dénia a Gandia.

Així mateix, el cap del Consell ha avançat la licitació de l’estació intermodal de Estels, així com l’impuls del nou transport a demanda que atendrà les necessitats de mobilitat dels municipis petits.

D’altra banda, ha considerat una prioritat l’actuació a les àrees metropolitanes i les grans ciutats per “impulsar la descarbonització”. Sobre això ha indicat que la Generalitat vol contribuir al “canvi urbà” amb els Plans de Mobilitat Metropolitana per a Alacant-Elx, Castelló i València que aposten per ciutats “més compactes, més de vianants i amb mobilitat més sostenible”.

El president també ha recordat les mesures adoptades per la Generalitat adreçades a facilitar l’accés al transport públic com ara la integració tarifària, la rebaixa de preus, inicialment del 30% i que ara arriba al 80% gràcies al suport del Govern d’Espanya, i la gratuïtat per als joves menors de 30 anys. Totes aquestes mesures han contribuït que el transport públic a la Comunitat Valenciana en conjunt sigui “el més barat d’Espanya”, ha assegurat.

Per acabar, ha instat a aprofitar l’oportunitat que suposen els fons europeus per accelerar la mobilitat sostenible ia afrontar les conseqüències del canvi climàtic, respecte del que ha assegurat que es tracta d’una realitat incontestable, i ha considerat “clau” l’aliança públic -privada per accelerar aquest procés, sumant els esforços dels ajuntaments, la Generalitat i la iniciativa privada.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: