Ximo Puig anuncia una inversió d’1,5 milions d’euros en promoció específica per continuar reforçant el mercat turístic britànic

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que Turisme Comunitat Valenciana desplegarà una inversió d’1,5 milions d’euros destinada a continuar reforçant la promoció de l’oferta turística del territori valencià al mercat turístic britànic.

Així ho ha avançat durant la visita a la Fira de Turisme de Londres, la World Travel Market London, que se celebra del 7 al 9 de novembre i que constitueix el certamen internacional més important d’aquestes característiques.

Allí ha recordat el protagonisme “fonamental” del turisme britànic, principal mercat emissor per a la Comunitat Valenciana, i la seua contribució a la desestacionalització de l’activitat turística, un objectiu estratègic per a la Generalitat.

Puig ha explicat que durant aquest any, i concretament fins al setembre, ja han arribat 1,7 milions de turistes procedents del Regne Unit a la Comunitat Valenciana, que han aportat 1.800 milions d’euros. A més, ha avançat que, “amb tota probabilitat, abans que s’acabi aquest any seran més de 2 milions els que hauran vingut i més de 2.000 milions d’euros els que hauran generat per a la prosperitat de la Comunitat”, ha afegit.

Ximo Puig ha destacat també que les perspectives turístiques per a aquest hivern són molt positives i que les previsions per al tancament de l’exercici confirmen que el 2022 és “l’any de la recuperació”, amb el 90 per cent del que s’ha aconseguit el 2019. Tot això, segons ha afegit, permet confiar que el 2023 se superin les xifres d’aquell darrer any prepandèmic, en què el sector va experimentar xifres rècord.

En aquest sentit, durant els nou primers mesos de l’any 2022 s’ha constatat una clara recuperació de la demanda internacional, amb un increment del 156,7 % enfront del mateix període del 2021, fins a assolir 6.706.242 turistes. Per mercats, el del Regne Unit és el més important, amb 1.712.363 turistes fins al setembre, fins al punt de ser el que més creix davant del 2021 (un 390,6 %), de manera que suposa ja el 25,5 % del total de turistes rebuts i s’aproxima a la quota que tenia el conjunt de la Comunitat Valenciana el 2019 (del 30%), darrer any prepandèmic.

Motor important per a la Comunitat Valenciana

Puig ha subratllat que, malgrat els condicionants imposats pel Brexit, la pandèmia i la guerra d’Ucraïna, aquest mercat exhibeix la fortalesa i suposa un “motor important per a la Costa Blanca i per a tota la Comunitat Valenciana”. Per això, tal com ha afegit, l’estratègia de promoció passa per “situar on correspon un mercat fonamental”.

En aquest sentit, el programa de la missió institucional a la capital britànica que encapçala el president també inclou reunions amb responsables de les associacions i empreses més importants del sector turístic britànic i persegueix “consolidar” l’”aliança” amb operadors forjada des de fa molts anys “obrint noves perspectives”, entre elles la de reforçar el turisme cultural i de ciutat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: