Ximo Puig anuncia una ampliació de 10 milions d’euros per a la contractació d’assegurances agràries

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el pla Reactiva inclourà mesures directes de suport al sector agroalimentari entre les quals hi ha l’ampliació en 10 milions d’euros de la partida destinada a la contractació d’assegurances agràries.

Així ho ha avançat durant la seva visita a les empreses de la Comunitat Valenciana que participen a la fira hortofructícola Fruit Logística de Berlín, una de les més importants a nivell internacional i un espai de trobada per a les firmes productores, importadores i comercialitzadores del mercat de productes frescos.

El president, que ha estat acompanyat per la consellera d‟Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha subratllat que l‟ampliació de la dotació destinada a potenciar la contractació de l‟assegurança agrària suposarà un suport directe al manteniment de les rendes dels agricultors en el context de crisi actual.

Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana ja és l’autonomia que més recursos econòmics destina a l’assegurança agrària de tot Espanya, amb un pressupost proper als 30 milions d’euros. Per tant, la seva elevació fins als 40 milions d’euros suposarà un “pas més enllà”, que permetrà augmentar fins al 30% la participació de la Generalitat en aquestes assegurances.

Puig ha destacat a més l’aposta per la qualitat i la internacionalització del sector hortofructícola, present en aquest certamen amb la participació de més de 50 empreses valencianes, així com el valor estratègic del mercat europeu, i ha subratllat que la intenció del Consell és donar suport a tot moment al sector, de manera que es garanteixin preus en origen adequats per mantenir les rendes.

El president ha al·ludit en aquest sentit la importància de desplegar totes les accions previstes a la Llei de la Cadena Alimentària, i s’ha referit també a la “fortalesa” d’un sector “fonamental” per a la Comunitat Valenciana, les exportacions del qual van créixer un 13% el 2021 i van superar els 7.800 milions d’euros.

32.000 agricultors i ramaders beneficiaris

Per part seva, la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, s’ha referit també a la “gran qualitat” del sector, i ha destacat l’esforç del Consell per fer front a l’increment de costos derivat de la crisi generada per la guerra a Ucraïna, amb un increment de la dotació econòmica per a assegurances agràries que permetrà beneficiar 32.000 agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana.

Mollà també s’ha referit a l’aprovació pel Consell, divendres passat, dins del paquet de mesures per fer front a aquesta crisi, de la posada en marxa de l’Agència Valenciana per al Control Alimentari, un instrument que, segons ha assenyalat, ajudarà al compliment de la Llei de la Cadena Alimentària i permetrà que no es pagui als pagesos per sota del preu de producció.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: