Ximo Puig anuncia un decret llei amb ajudes per fer front a l’impacte de la pujada dels preus energètics per la guerra d’Ucraïna a les empreses ia les famílies

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell aprovarà la setmana que ve un decret llei amb mesures per fer front als efectes econòmics de la guerra d’Ucraïna tant a les empreses com a les famílies.

Així ho ha assenyalat el president de la Generalitat a la sessió de control de les Corts, on ha explicat que aquest decret llei contemplarà actuacions, en el marc de les seves competències, per ajudar tots els sectors productius i les famílies amb la finalitat de reduir limpacte de la pujada dels preus energètics.

El president ha avançat, per altra banda, que demanarà també a la Conferència de Presidentes i Presidents que se celebrarà el proper dia 13 a La Palma mesures estatals de suport als sectors productius ia les persones, així com una resposta “molt més potent” que l’anunciada per la UE per limitar la pujada dels costos energètics.

“Hi ha d’haver una intervenció pública europea per al control dels preus” de l’energia, ha defensat el president, que ha garantit que el Consell podrà tota la seva capacitat competencial “al servei de les persones i de les empreses”, amb la finalitat de pal·liar una situació que “ataca el cor de la recuperació” en un moment en què s’estava consolidant el creixement econòmic després dels durs moments viscuts durant la pandèmia.

El president ha insistit que l’impacte de la guerra sobre l’economia “és d’unes conseqüències imprevisibles” i ha exigit aquesta “reacció de la màxima potència” per part de la Unió Europea “per donar suport a la màxima intensitat a tots els sectors productius” “. “Cal marcar preus, cal posar límits als preus de l’energia”, perquè l’augment dels costos “és absolutament insostenible”, ha afegit.

A més, el president també ha advocat per reformular els fons europeus per “transitar en aquesta situació excepcional” provocada al mercat energètic, perquè, en cas contrari, “el dany serà irreversible”.

El cap del Consell ha subratllat, així mateix, que s’està vivint una situació d’una “immensa gravetat”, perquè la “brutal agressió” del Govern de Putin a Rússia “està causant dolor, angoixa i mort” i suposa “la pitjor amenaça a la pau, la democràcia i l’estabilitat des de la Segona Guerra Mundial”.

20 tràilers d’ajuda humanitària

Davant d’això, “des del minut zero”, tant el Consell com el conjunt de la societat valenciana han mostrat tot el suport al poble ucraïnès, ha indicat Puig, que ha avançat que la setmana vinent 20 tràilers sortiran des de la Comunitat Valenciana amb ajuda humanitària per a la seva distribució al país.

Tal com ha recordat, el Consell ha arbitrat mesures per a la coordinació de l’enviament d’ajuda humanitària, amb l’habilitació de tres magatzems logístics de recepció de material humanitari a les capitals de província de la Comunitat Valenciana, així com per acollir persones refugiades, amb la ubicació a Alacant d’un dels centres d’aquestes característiques amb què comptarà Espanya, a més d’aprovar mesures immediates de caràcter social, educatiu i sanitari.

A les persones que fugen de la guerra se’ls ha facilitat “targeta SIP des del primer dia, possibilitat de treballar des del primer dia, possibilitat d’acollida des del primer dia; aquesta és una societat decent, aquesta és la societat valenciana”, ha manifestat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: