Ximo Puig anuncia que s’han adherit al Pla Resistir els 523 ajuntaments previstos i que la Generalitat completarà demà el pagament dels 100 milions d’euros en ajudes

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que s’han adherit a el Pla Resistir els 523 ajuntaments susceptibles de fer-ho i que la Generalitat completarà demà dimecres el pagament dels 100 milions d’euros en ajudes per donar suport als sectors econòmics més afectats per la crisi generada per la pandèmia de COVID-19.

El cap de el Consell ha agraït als ajuntaments valencians ‘ “enorme suport” que han donat a el Pla Resistir, el que els permetrà gestionar les ajudes a autònoms i petites empreses ubicades en els seus municipis.

El president ha recordat que aquest Pla Resistir contempla 160 milions d’euros, dels quals el 66%, és a dir 100 milions, són aportats per la Generalitat, 36 milions per les diputacions provincials i 24 milions pels propis ajuntaments.

Així mateix, ha explicat que la Generalitat ja ha pagat 42 milions d’euros i demà dimecres realitzarà el pagament dels restants 58 milions, amb la qual cosa s’haurà completat l’aportació de l’administració autonòmica, amb l’objectiu que es pugui distribuir “el més ràpidament possible “entre les empreses i autònoms més afectats.

Cal destacar que els ajuntaments ja poden fer ús d’aquests diners que permetrà donar suport amb 2.000 euros a cada autònom i cada microempresa, quantitat que es veurà incrementada en 200 euros addicionals per empleat al seu càrrec, fins a un màxim de 10.000 euros.

Finalment, el president ha recordat que el Pla Resistir compta amb altres 10 línies d’ajuda per poder “preservar totes les empreses que puguin tenir viabilitat” i mantenir “tots els llocs de treball possibles”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: