Ximo Puig anuncia que Power Co comprarà abans que finalitzi 2022 els terrenys de Parc Sagunt per començar la construcció de la gigafactoria de bateries

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que l’empresa Power Co, responsable de les activitats de bateries del Grup Volkswagen, comprarà abans que finalitzi el 2022 el sòl industrial al Parc Sagunt II a Espais Econòmics i Empresarials per poder començar les obres de construcció de la gigafactoria a Sagunt.

El cap del Consell ha realitzat aquestes declaracions a la sessió de control de les Corts, on ha destacat que, després de la recent acceptació de Volkswagen del PERTE del Vehicle Elèctric i Connectat, la Generalitat ha publicat aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la sol·licitud de lempresa de declarar la inversió Projecte Territorial Estratègic.

En aquest sentit, Puig ha explicat que el Consell aprovarà el projecte estratègic tan bon punt conclogui el període d’exposició pública, cosa que permetrà agilitzar la tramitació i els procediments, alhora que es garanteix la seguretat jurídica.

El president també ha assenyalat que Espais Econòmics Empresarials va tancar, abans de l’estiu passat, l’adquisició de la totalitat del sòl de Parc Sagunt II, l’adequació del qual s’està realitzant actualment, i ha insistit que la Generalitat “està preparada per acollir la inversió de Volkswagen”.

Rècord d’ocupació

En el transcurs de la sessió de control, el president ha valorat que la Comunitat Valenciana ha registrat un nou rècord d’ocupació, ja que ha assolit la xifra de 2.055.640 persones ocupades, la qual cosa ha atribuït a la generació de confiança per la acció del Consell, que ha permès atreure inversions, generar estabilitat i crear ocupació.

En aquest sentit, ha assenyalat que els pressupostos de la Generalitat per al 2023 tenen com a principal objectiu “enfortir l’escut social i impulsar el teixit productiu per continuar generant ocupació”. En aquest sentit, els comptes públics contemplen “la inversió social més gran de la història” amb 18.325 milions d’euros, cosa que suposa 50,2 milions al dia per a sanitat, educació, serveis socials, ocupació i vivenda. A més, ha recordat que aquesta xifra suposa un creixement del 75% respecte als pressupostos del 2017, és a dir, 7.815 milions més dirigits a garantir l’estat de benestar.

De la mateixa manera, s’ha referit als 3.192 milions d’euros previstos en inversió directa i indirecta per potenciar l’activitat econòmica i les infraestructures, cosa que ha qualificat de partida “rècord”.

Suport a l’empresa familiar

Durant la intervenció, el responsable del Consell també ha reiterat el suport a l’empresa familiar, que representa el 91% del teixit empresarial valencià i genera el 85% de l’ocupació, i ha assenyalat que l’ampliació de la bonificació de l’impost de successions i donacions a aquestes empreses pretén “enfortir la competitivitat i garantir-ne la supervivència”.

Així mateix, ha indicat que actualment la pràctica totalitat de les comunitats autònomes ja apliquen la reducció del 99% dʻaquest impost a lʻempresa familiar en el moment de la successió, amb independència de la seva facturació, i que es tracta dʻassegurar que aquest procés no suposi un factor de risc i provoqui la pèrdua de “arrelament, creixement i singularitat” que representa aquesta part del teixit empresarial.

Pel que fa al sector públic valencià, el president ha assegurat que està “ajustat, ordenat i centrat en el servei públic” i que les entitats creades responen a la necessitat d’esmenar la situació en què van deixar els governs del Partit Popular els recintes firals de València i Alacant, Parc Sagunt o les ITV.

En aquest sentit, ha destacat que la creació d’Espais Econòmics i Empresarials ha permès superar la ruïna en què hi havia Parc Sagunt i fomentar la instal·lació de noves empreses, com ara la gigafactoria de Volkswagen.

Procediments judicials i recuperació dactius

Ximo Puig també s’ha referit als procediments i les investigacions judicials sobre la “corrupció sistèmica” existent a la Comunitat Valenciana durant l’etapa de govern del Partit Popular i ha recordat les actuacions realitzades pel seu govern per “canviar el paradigma” i convertir la Comunitat Valenciana en un “referent d´atracció d´oportunitats i en polítiques socials”.

El president ha recordat que lʻacció del seu govern ha situat a la Comunitat Valenciana com una “comunitat pionera” en lʻaprovació de normes i la creació dʻorganismes per garantir una major transparència i control en la gestió, i ha destacat lʻacció de la Oficina de Recuperació d’Actius, que ha permès recuperar 13,5 milions després de l’execució de diverses sentències relacionades amb casos de corrupció, dels quals 8,24 milions ja estan ingressats i es deriven dels casos Fitur, Cooperació, Emarsa i Terra Mítica , i 5,3 milions més estan en tramitació.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: